Putter Perez verricht wonderen

Met een onnavolgbare putt-masterclass zette Victor Perez in een play-off van vier holes Ryan Fox opzij en won hij het Dutch Open.

Putter Perez verricht wonderen

De Fransman begon de slotdag gedeeld aan de leiding op -10, maar met nog twee holes te spelen stond hij drie slagen achter Ryan Fox. De Nieuw-Zeelander was bezig met een indrukwekkende slotronde (vier birdies en een eagle) en stond met -15 op de tee van de par-5 achttiende hole.

Daar deed hij de deur echter wagenwijd open met een drive in het water, die – na een rommelig vervolg met slechte keuzes – resulteerde in een double bogey. Met -13 moest hij in het clubhuis afwachten of Victor Perez het cadeautje zou uitpakken.

Klik hier voor eindstand in het 102de Dutch Open.

Dat deed de 29-jarige Fransman, maar slechts gedeeltelijk. Met een lange birdieputt op hole zeventien – de eerste van vele die nog zouden volgen – kwam hij langszij op -13, maar op de slothole mistte hij een veel kortere birdieputt voor de wedstrijd. Fox mocht opgelucht ademhalen: hij had nog een kans om met de schrik vrij te komen

De Kiwi vast vastbesloten die kans nu wel te grijpen. Steeds had hij in de play-off de betere kansen, maar Perez wist van geen opgeven en ontsnapte keer op keer dankzij met de putter. De eerste keer dat ze de achttiende speelden, redde hij zijn birdie met een putt van zeven meter. Na twee pars moest de Fransman bij de derde poging een putt van ruim tien meter maken om de play-off te verlengen, en wederom verdween de bal onder de grond.

En hij was nog niet klaar. Omdat drie keer hole achttien geen beslissing opleverde, meldde het duo zich op de tee van de par-3 zeventiende. Wederom sloeg Fox de bal het dichtst bij de hole, maar Perez herhaalde zijn kunstje nóg een keer: van meer dan twaalf meter holede hij wederom uit voor birdie. De murw gebeukte Fox miste en moest alsnog het hoofd buigen.

'Eerlijk gezegd heb ik behoorlijk wat mazzel gehad met al die lange putts in de play-off', was Perez eerlijk na het veroveren van zijn tweede titel op de DP World Tour, al moet worden gezegd dat hij de hele dag al briljant putte en ook genoeg putts net over de rand had zien rollen.

'Ik heb de hele dag geprobeerd me op mijn eigen spel te focussen en goede ballen te slaan. Golf is een raar spel en er kan van alles gebeuren. Ik had vandaag geluk dat het mijn kant op viel.'

Tour
  • Golfsupportt