Europese topspelers naar het KLM Open

Met vijf spelers uit de top-10 van de Race to Dubai, waaronder Adrian Meronk – de winnaar van vorige week – en titelverdediger Victor Perez, kent het KLM Open straks een mooi veld.

Europese sterren naar het KLM Open

De Fransman Victor Perez gaat in het met twee miljoen dollar gedoteerde toernooi proberen de eerste speler in 45 jaar te worden die zijn Dutch Open-titel met succes verdedigt.
Vorig jaar klopte Perez de Nieuw-Zeelander Ryan Fox op de vierde extra hole. Fox staat niet op de voorlopige deelnemerslijst zoals die op de website van de DP World Tour is gepubliceerd.
Adrian Meronk (foto), de huidige nummer vier van Europa, won afgelopen week op de Ryder Cup-baan bij Rome het Italiaans Open. De Pool werd vorig jaar derde in het KLM Open en hij kwam toen slechts één slag tekort voor de play-off. Hij is op papier de grootste favoriet voor de titel.
Naast de eerder genoemde spelers komen ook Rasmus en Nicolai Højgaard (Denemarken), de Spanjaarden Pablo Larrazabal en Adri Arnaus (Spa), de Engelsen Jordan Smith en Ross Fisher, de Schot Robert MacIntyre en Thriston Lawrence uit Zuid-Afrika naar Bernardus.
Jong talent kan vaak op een plaats in het deelnemersveld van het KLM Open rekenen. Zo is er dit jaar een wildcard voor Alex Fitzpatrick, de jongere broer van US Open-kampioen Matt Fitzpatrick.

Nederlanders
De Oranje-spelers op de DP World Tour reizen ook naar Cromvoirt af: Joost Luiten, Wil Besseling, Darius van Driel en - als hij weer bevrijd is van nekklachten - Daan Huizing.
Twee spelers van de Challenge Tour, Lars van Meijel en Vince van Veen, hebben een startbewijs gekregen. Lars van Meijel eindigde vorige week nog op de derde plaats in een toernooi in Abu Dhabi en hij staat in de top-10 van de jaarranglijst.
Rowin Caron, die in Amerika op de Korn Ferry Tour speelt, kreeg ook een deelnamebewijs. Er zijn komende week nog drie wildcards voor Nederlandse professionals te vergeven.

Amateurs
Vijf Nederlandse amateurs krijgen de kans om hun spel te testen in een wedstrijd van de DP World Tour: Jerry Ji, Jack Ingham, Lars van der Vight en Denny Kloeth kregen startbewijzen.
Wengyi Ding uit China werd vorig jaar winnaar van het U.S. Junior Amateur. Begin dit jaar ging hij in het toernooi van de DP World in Singapore na twee ronden aan de leiding.

Tour
  • Golfsupport