Pepperell en Højgaard op kop

Uit de ochtendgroep van het 102de Dutch Open kwamen Eddie Pepperell en Rasmus Højgaard bovendrijven.

Pepperell en Højgaard op kop

Dat minimaal één van de twee talentvolle Højgaard-broers zich deze week hoog op het leaderboard zou melden, was te verwachten, maar het openingsbod van Eddie Pepperell mag verrassend worden genoemd. De 31-jarige Engelsman is de laatste jaren hard op zoek naar de vorm van 2018, toen hij twee keer op de Europese Tour wist te winnen.

Daarom speelt Pepperell tegenwoordig ook geen oefenronden meer. 'Ik kwam vorige jaar heel vroeg op toernooien aan en bereidde me minutieus voor, maar het leverde niets op. Het koste alleen maar energie. Die probeer ik nu op het juiste niveau te houden. Je moet alle slagen in de tas hebben en het laten gebeuren.'

Dat lukte op Bernardus prima. Pepperell maakte zeven birdies en moest alleen op de par-5 achttiende hole een bogey toestaan. Met die 66 (-6) leek hij lang achter Rasmus Højgaard te moeten aansluiten, die met een eerste negen in 31 slagen (-5) geweldig uit de startblokken kwam. Door twee laten bogeys op hole zes en acht kwam er echter ook achter de naam van het 21-jarige Deense talent een 66 te staan.

Op -6 heeft het leidende duo een slag voorsprong op de Duitser Marcel Schneider (-5).

Ook Thomas Pieters had een prima start en vindt zijn naam met -3 vooralsnog terug op het randje van de top tien.

Beste (bijna) Nederlander is op dit moment Johannes Veerman. Na een solide 70 (-2) staat hij nog net bij de beste twintig. Dario Antonisse en Wil Besseling wisten ook onder par te duiken en tekenden voor een 71 (-1), wat vooralsnog goed is voor een plaats bij de beste dertig spelers.

Rowin Caron had een up-and-down-ronde met vier birdies en vijf bogeys, en zal na een 73 (+1) morgen minder fouten moeten maken om zijn verblijf op Bernardus te verlengen. Die opdracht is nog een stuk lastiger voor Koen Kouwenaar, Mats Markovits en amateur Thijmen Batens, die niet verder kwamen dan een 76 (+4).

De andere Nederlanders zijn nog met hun ronde bezig.

Tour
  • Golfsupport