Luiten op karakter

Het drama van gisteren was nog niet vergeten, maar met een 69 (-3) wist Joost Luiten zich op de slotdag van het Dutch Open nog enigszins te revancheren. Lars van Meijel sloot af met een 73.

Luiten op karakter

De start van Luiten was net als gisteren ronduit slecht. Na vier holes stond hij drie boven par en liep hij meteen weer achter de feiten aan. Maar het woord opgeven kent de 36-jarige Bleiswijker niet. 'Ik blijf altijd vechten, dat zit in me', verklaarde hij vier uur later, nadat hij de resterende veertien holes in zes onder par had gespeeld, met een eagle op de slothole.

Met de 69 (-3) bracht Luiten zijn totaal op level par, wat vooralsnog goed is voor een plek bij de beste vijftig op het leaderboard, al deed dat feit hem niets. 'Voor mij maakt dat helemaal niks uit, maar die eagle op de slothole is in ieder geval nog leuk voor het publiek, dan hebben ze nog wat om voor te juichen'

Vanaf hole zes wist de Nederlander vijf birdies te vinden en kreeg hij het publiek toch nog een keer op de banken met die eagle op de 72ste hole. Het moest wel uit zijn tenen komen, want hij liep na de dramatische 79 van gisteren naar eigen zeggen nog steeds rond me de pest in zijn lijf.

'Zo'n vroege starttijd op zondag is natuurlijk niet waar je voor speelt, en dan is de start ook gewoon weer slecht. Ik maak een double bogey op een van de makkelijkste holes van de baan. Dan denk je wel even: Niet wéér hè. Maar het zit niet in me om er met de pet naar te gooien. Je gaat op zoek naar nieuwe uitdagingen en stelt jezelf bijvoorbeeld het doel om nog zoveel birdies te maken. Maar nee, het was niet dat er iets klikte op de back nine. Dit was puur op karakter. Vechten en doorgaan.'

Dat deed ook Lars van Meijel. Met twee birdies op zijn eerste vier holes had hij een beduidend betere start dan zijn ervaren landgenoot, maar waar Luiten er een slotakkoord uit wist te persen, moest Van Meijel op de tweede negen juist inleveren. Hij maakte nog wel twee birdies, maar leverde ook vier slagen in. Met een 73 en een totaal van +3 wist hij zich niet uit de staart van het veld te spelen.

Tour
  • Golfsupport