Dutch Open ook in 2023 op Bernardus

Het Dutch Open zal volgend jaar voor de derde achtereenvolgende keer gespeeld worden op de baan van Bernardus Golf.

Dutch Open ook in 2023 op Bernardus

Na het succes van de voorgaande twee edities keert het toernooi van 25 tot en met 28 mei 2023 terug in Cromvoirt. De baan kreeg tijdens de afgelopen twee edities lovende woorden van de tourprofessionals en zal wederom een belangrijke reden zijn voor de beste spelers om naar het 103de Dutch Open te komen.

Afgelopen jaar zagen de vele golffans een zinderende play-off tussen Ryan Fox en de uiteindelijke winnaar Victor Perez (toto). Perez werd de vierde Franse winnaar van het oudste internationale kampioenschap van Nederland. Volgend voorjaar zullen de beste golfers van Europa dus voor de derde keer op rij over de prachtige fairways van Bernardus Golf in Cromvoirt lopen. De tourspelers zijn lovend over het ontwerp, de (oefen)faciliteiten en de kwaliteit van de nog nieuwe baan. Vele tienduizenden golfliefhebbers vonden afgelopen jaar hun weg naar het Dutch Open, dat traditioneel een van de best bezochte toernooien van de DP World Tour is.

Toernooidirecteur Daan Slooter over 2023. 'Dit jaar moest iedereen misschien nog even wennen aan de nieuwe datum in het voorjaar, maar het is een groot succes gebleken. Het stelde ons ook in staat om een kwalificatie-evenement voor The Open en voor het US Open te worden. Een waardering voor de kwaliteit en de historie van het Dutch Open. Dat we nu weer terugkomen op Bernardus is geweldig nieuws voor de spelers en het toernooi.'

Tour
  • Getty Images