Nederlanders kunnen niet mee in het birdiegeweld

Tot 27 slagen onder par kwam Thorbjørn Olesen in het Ras Al Khaimah Championship, waarmee hij zijn landgenoot Rasmus Højgaard op zes slagen achterstand zette. Daan Huizing en Johannes Veerman bleven het antwoord schuldig op dit birdiegeweld.

Nederlanders kunnen niet mee in het birdiegeweld

De basis voor zijn grote voorsprong legde Olesen in de tweede en derde ronde van het kampioenschap, die hij afraffelde in respectievelijk 62 (een baanrecord) en 63 slagen. De 34-jarige Deen begon de slotdag daardoor met vier slagen voorsprong, maar door een bliksemstart van zijn elf jaar jongere landgenoot Rasmus Højgaard – met vier birdies in zeven holes tijd – was die al snel volledig verdampt.

Hole acht bleek achteraf beslissend. Højgaard moest een bogey toestaan, terwijl de latere winnaar een eagle maakte en dankzij de three shot swing definitief afstand nam. Olesen speelde het solide uit met een foutloze tweede negen in 33 slagen (-3).

Zo stond er na 72 holes een totaal van 27 onder par achter zijn naam. Højgaard moest zes slagen toegeven, de grootste voorsprong van dit seizoen.

'Het werd nog best spannend', was de achtvoudige winnaar op de DP World Tour aardig voor zijn jonge landgenoot. 'Je hebt toch een van de meest solide spelers van het circuit in je achteruitkijkspiegel. Maar ik speelde goed en maakte op de belangrijke momenten de putts.'

De Nederlanders konden de kansen die de Al Hamra Golf Club duidelijk bood, niet voldoende verzilveren. Johannes Veerman kwam tot een totaal van acht onder par, goed voor een 54ste plaats, terwijl Daan Huizing alleen in zijn openingsronde onder par wist te duiken en uiteindelijk genoegen moest nemen met een plek in de staart van het veld (par).

Tour
  • Golffile