Nederlandse zege op Letas: Holmey wint

Niet neo-professional Nikki Hofstede maar amateur Lauren Holmey zorgde ervoor dat de champagne knalde in het Nederlandse kamp. Met een score van zeven onder par bleef ze alle professionals voor en boekte zo haar eerste zege.

lauren holmey

De kansen op Nederlands succes waren groot bij het ingaan van de derde en laatste ronde van het Flumserberg Ladies Open op de LETAS, het circuit pal onder de LET.

Nikki Hofstede (-7) begon de dag als koploopster, op de voet gevolgd door de Franse Emma Ambroise (-6) en landgenote Lauren Holmey, die eveneens op -6 naar de slotronde ging.

Op de laatste dag slaagde Hofstede er niet in het goede spel van de eerste 36 holes vast te houden en na een bogey/bogey start kwam ze nooit meer in de buurt van haar eerste zege als professional en met een 75 op de slotdag zakte ze weg naar de zesde plaats op het leaderboard en zette daarmee de deur open voor andere titelpretendenten.

Vooral de Duitse Schmidt deed met een 66 nog een poging het Nederlandse feestje te verstoren, maar zo ver liet de als gedeeld tweede aan de slotronde begonnen Holmey het niet komen. Sterker, eenmaal aangekomen op de achttiende stond de negentienjarige amateur een slag voor op de rest van het veld om de zege veilig te stellen. Na veertien parren op de eerste veertien holes warenn birdies op vijftien en zestien genoeg om haar het finale zetje te geven.

Tegen de media-afdeling van de LETAS zei ze: 'Ik wist helemaal niets van de scores tot ik op de green van de achttiende aankwam. Ik was helemaal vergeten dat we de scores op de telefoon konden bekijken, maar toen ik me dat op de zestiende bedacht besloot ik dat ik het niet hoefde te weten ook. Pas op achttien zag dat een par genoeg was voor de winst, het is een heel fijn gevoel om hier te winnen', aldus de Nederlandse die pas voor de derde keer aan de start stond op een wedstrijd van de LETAS en als amateur het prijzengeld aan haar collega's moest laten.

Op de Alps Tour was er deze week geen rol van betekenis voor de Nederlanders op het leaderboard van circuit. Lars Keunen eindigde als gedeeld 22ste als beste landgenoot op acht slagen van winnaar Markus Brier. De inmiddels 53-jarige Oostenrijker, tweevoudig winnaar op de Europese Tour, bleef met -17 de rest van het veld minimaal één slag voor. Koen Kouwenaar blijft, ondanks zijn gemiste cut, aanvoerder van de Order of Merit.

Tour
  • LETAS