Coffa komt net tekort, eerste dollars Weber

Bij hun eerste wedstrijd van het seizoen deden de twee Nederlandse speelsters het allebei goed. Weber eindigde verdienstelijk net buiten de top-20 op de LPGA, terwijl Coffa een gouden kans op een eerste overwinning op de LETAS liet liggen.

coffa

In het door harde wind tot 36 holes ingekorte toernooi van het tweede Europese vrouwencircuit begon de Brabantse als koploper aan de tweede en laatste ronde op Terre Blanche Golf. Na een uitstekende 68 in de eerste omloop, kwam de 26-jarige Nederlandse in de slotronde niet verder dan een 75 en dat was niet genoeg om haar eerste zege in de wacht te slepen of alleen aan kop te blijven.

Met een score van -1 stond Coffa weliswaar nog altijd bovenaan, maar ook Charlotte Liautier en de amateur Louise Uma Landgraf eindigden op die score en van de twee Francaises was het Landgraf die in de verlenging over de beste zenuwen bleek te beschikken.

Opvallend was dat zeker: Landgraf maakte niet alleen haar debuut op de LETAS, met haar veertien jaar was de Franse tiener veruit de jongste deelnemer. 'Het is altijd een droom van me geweest om op met de professionals te mogen spelen', zei de jongeling na afloop van haar verrassende zege, 'dit had ik echt niet verwacht.'

Coffa, die de zege uit haar handen zag glippen maar wel haar eerste top-10 klassering op het circuit haalde was vanzelfsprekend ook de beste Nederlandse: Zhen Bontan eindigde met +7 op de dertigste plaats, Marit Harryvan werd 50e met +10, Romy Meekers kwam niet verder dan +18 en de 94ste plaats, terwijl Lizzy Peeters met +21 106e werd en Anouk Sohier na een openingsronde in 84 slagen vroegtijdig een punt zette achter haar toernooi.

LPGA

Dewi Weber moest lang wachten op haar eerste toernooi van 2023 maar liet in haar debuut zien dat ze de lange winter goed had gebruikt.

In het door Grace Kim na een play-off gewonnen Lotte Championship tekende de Groningse op de slotdag weliswaar voor de slechtste ronde van de week (73, +1) maar dat koste haar nauwelijks plaatsen op het leaderboard.

Met een totaal van twee onder par eindigde Weber op de gedeeld 23ste plaats en daarvoor mocht ze een cheque van iets minder dan twintigduizend dollar in ontvangst nemen.

Anne van Dam was ook naar Hawaii afgereisd maar de Nederlandse nummer 1 slaagde er niet in de schifting te overleven en miste halverwege het toernooi de cut.

Tour
  • Golfsupport