Brown, Pano, Ruuska, Tamburlini en Stirn winnen

Bijrollen voor landgenoten op slotdagen DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour, LETAS en Pro Golf Tour.

brown

Bijrollen op alle circuits in het weekend? Niet helemaal. Op de Challenge Tour haalde geen enkele landgenoot het weekend in het door Lauri Ruuska gewonnen Vierumäki Finnish Challenge. De Fin legde de basis voor zijn ruime overwinning (-27) al in de eerste ronde door een historische 59 te maken en daar de rest van de week op te kunnen teren.

Op de DP World Tour haalde de enige landgenoot in het veld wél het weekend, maar desondanks ontbrak het rood, wit en blauw zondag op het leaderboard. In het met de LET gecombineerde toernooi vond aan het eind van de derde ronde een tweede schifting plaats en die bleek te hoog gegrepen voor de nummer 136 van de Order of Merit in het door Engelsen gedomineerde toernooi. Daniel Brown opende met een 64 en legde daarmee de basis voor zijn eerste zege als professional. Met een totaal van -15 bleef hij Alex Fitzpatrick (-10) en Eddie Pepperell (-7) ruim voor in het ISPS HANDA World Invitational.

Op de Ladies European Tour dan? In het door de jarige maar nog altijd jonge (19 jaar) Alexa Pano gewonnen ISPS HANDA World Invitational legde Dewi Weber beslag op een verdienstelijke zestiende plaats. Waar Anne van Dam en Lauren Holmey in de wedstrijd die zowel telde voor de LPGA als de LET de cut misten, overleefde Weber zowel de eerste als tweede schifting om uiteindelijk met een score level par bijna twintigduizend euro bij te mogen schrijven. Voor Pano, die de overwinning pas op de derde extra hole veiligstelde, was het de eerste zege op het hoogste niveau.

Een niveau lager haalden twee landgenotes de cut, maar zowel Mayka Hoogeboom (+10 / T54) als Marit Harryvan (+6 / T29) konden op de slotdag van de wedstrijd van de LETAS op de Kungsbacka Golfklubb geen potten breken. Met een verschil van 22 en 18 slagen bleef de Zwitserse winnaar Chiara Tamburlini ruim buiten bereik.

En dan tenslotte het Stippelberg Open, de eerste wedstrijd van de Dutch Swing, de serie van drie toernooien van de Pro Golf Tour. Nordin van Tilburg ging kansrijk naar de laatste ronde, maar slaagde er niet in het winnaar Zan Luka Stirn (-12) nog lastig te maken. Sterker, dankzij een fraaie slotronde in 65 slagen werd niet hij maar Stan Kraai (-10 / 5e) de beste Nederlander in Brabant. De volgende wedstrijd van de trilogie, het Staan Open, begint komende donderdag en wordt gespeeld op Westwoud.

Stan Kraai kwam één slag tekort voor een plek op het podium in het Stippelberg Open.
Tour
  • Golfsupport