Vliegende start Weber

Na de eerste ronde van het Dio Implant Open staat de Nederlandse er uitstekend voor.

weber

Ook vorige week liet Weber zien dat ze in goede doen is. Het was dat ze een matige laatste ronde speelde, anders had een goed resultaat er zeker ingezeten.

Nieuwe week, nieuwe ronde, nieuwe kansen zal ze gedacht hebben bij de start van de wedstrijd in Los Angeles.

Hoewel de start op de door wind lastig spelende baan niet ideaal was, ze maakte bogey op de par-5 zesde, bleef ze onverstoord haar ding doen en duurde het lang (hole 17) voor ze weer een slag inleverde. En omdat ze tussendoor wel vijf birdies maakte, leverde ze een kaart in met daarop slechts 68 slagen.

Met die score staat de Nederlandse fraai vijfde en is zelfs koploper Alison Lee met -5 nauwelijks weg.

De start van het ISPS Handa Chamionship in Spain verliep rommelig. Een behoorlijk deel van de spelers kon in een guur Tarragona de eerste ronde niet voltooien waardoor het schema op vrijdag ook meteen scheef liep. Waar een Johannes Veerman na een 64 als gedeeld voorlopig leider vroeg de baan in ging en al een paar holes van de tweede ronde in de benen had, was een Lars van Meijel nog bezig de eerste ronde te voltooien.

Als het allemaal meezit kan vrijdagavond evenwel de complete rekening opgemaakt worden en is duidelijk wie van de zes landgenoten door mogen naar het weekend. Na de eerste ronde staan Veerman (-6), Besseling (-2), Van Driel (-1) en Luiten en Van Meijel (L) er goed tot redelijk voor. Voor Daan Huizing lijkt een vroege uitschakeling nauwelijks te ontlopen. De onlangs in het huwelijksbootje gestapte Nederlander had eerder deze week opnieuw last van zijn rug en de kans dat zijn +6 daar mede mee te maken heeft, is groot.

Tour
  • Golfsupport