Ping Glide 4.0-wedges

Bij de vierde generatie Glide wedges heeft Ping het aantal grind- en loftopties uitgebreid, wat fitten makkelijker en preciezer moeten maken. De Glide 4.0 vliegt lager en genereert meer spin dan zijn voorganger.

Ping Glide 4.0 wedges

'Met vier totaal verschillende sole grinds, inclusief een sandwedge die is geïnspireerd op de legendarische Eye2, kan de Glide 4.0 heel precies worden afgestemd op de swing van de gebruiker en de ondergrond waarop hij speelt', aldus John K. Solheim, ceo van Ping.

De Glide 4.0 is gemaakt van zacht koolstofstaal (8620) en heeft in de cavity achter het clubblad met een insert van elastomeer, die groter is dan bij zijn voorganger. Solheim: 'Het is voor het eerst dat we in de Glide-serie 8620-staal gebruiken en samen met de actievere elastomeer achter het clubblad zorgt dit voor een geweldig gevoel.'

De wedge heeft een afgerond, compact ontwerp, dat er door aanpassingen aan de leading-edge en de hosel prachtig achter de bal staat. Het clubhoofd van de S- en T-grind is net wat kleiner dan van de W- en E-opties. 'Door te variëren met de afmetingen, hebben spelers een keus om te kiezen voor een formaat dat wat extra vergevingsgezindheid biedt of juist meer speelbaarheid', aldus Solheim. 'De eerste indruk die je hebt als je een wedge achter de bal zet, is essentieel.'

Het clubblad is voorzien van machinaal gefreesde groeven. De wedges met 46º, 50º en 52º loft zijn 'wheel cut' met een hoek van 20º om de juiste spin te bieden bij volle slagen. De groeven van de hogere lofts (54º-60º) zijn gefreesd in een hoek van 28º en zitten dichter bij elkaar voor maximale spin bij de korte slagen rond de green.

Daarnaast is het clubblad gezandstraald, waardoor het een grovere textuur krijgt. Het resultaat is meer spin en een lagere, meer consistente balvlucht. Ook de bekende hyrdropearl 2.0 finish speelt hierbij een rol, omdat deze vocht afstoot en je dus ook uit nat gras volop controle hebt.

De vier sole grinds (S W, T en E) zijn ontworpen om aan te sluiten bij de invalhoek die een golfers met zijn swing genereert (steil of vlak) en de ondergrond waarop hij speelt (stevig of zacht). In totaal biedt de Glide 4.0 serie 17 loft/grind-combinaties.

S grind (46º/12º, 50º/12º, 52º/12º, 54º/12º, 56º/12º, 58º/10º, 60º/10º)
– Aflopende trailing edge en hiel
– Ruime bounce
– Afgeronde leading edge
– Geschikt voor meeste golfers

W grind (54º/14º, 56º/14º, 58º/14º, 60º/14º)
– Traditioneel full-sole design
– Meest vergevingsgezind door de grond
– Afgeronde leading edge
– Geoptimaliseerd voor een loodrecht clubbblad en bunkerslagen

T grind (58º/6º, 60º/6º)
– Hoge bounce leading edge
– Halve maan zool
– Extra bounce en breedte in het midden

E grind (54º/10º, 56º/10º, 58º/8º, 60º/8º)
– Hoge teen
– Verbeterde leading edge
– Ronde zool en smalle hosel voor in de bunker