Jiménez slaat weer toe

De kleurrijke Spanjaard behaalde zijn twaalfde titel op de Amerikaanse senior tour. Hij deed dat onder andere met twee holes in one.

Miguel Angel Jimenez

Miguel Angel Jiménez speelde de drie ronden van de Cologuard Classic in Tucson in 198 slagen (-18) om zijn tweede zege van het seizoen te behalen. De 58-jarige speler had vier slagen voorsprong op Woody Austin en Bernhard Langer.
Dat verschil was letterlijk het gevolg van een hole in one op dag een op de derde hole en een tweede ‘1’ op zondag, op de veertiende.
Naar eigen zeggen kwam de 58-jarige Jiménez daarmee op dertien aces, waarvan tien op de Europese Tour.
‘De vlag stond links achterop’, zei Jiménez na afloop, ‘en de afstand was perfect voor mij. Beetje wind tegen en ik sloeg een prachtige ijzer-6 voor 163 meter en een ace.’
In het zuiden van Arizona won Jiménez voor de tweede keer in het nog jonge seizoen. Hij was ook al de beste in de staat Hawaii, het Mitsubishi Electric Championship at Hualalai.
Miguel Angel Jiménez speelt sinds 2016 bijna fulltime op de het seniorcircuit dat in de VS de Champions Tour. Hij kwam in 117 wedstrijden uit en won dus twaalf keer en speelde ruim tien miljoen dollar bij elkaar.

Tour
  • Pro Shots