Banen NL: Golfbaan Tespelduyn

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Negen is genoeg (deel 2)

tespelduyn

Puriteinen gruwen ervan, maar de trend is onomkeerbaar: golf is meer en meer een sport van negen holes aan het worden. Vooral omdat dat kortere rondje makkelijker in te passen is in een druk bestaan. Dat is goed nieuws voor de banen die slechts negen holes hebben. Hun aantrekkingskracht wordt er alleen maar groter door.

PRAKTISCH

9 holes - par 32

Geel: 1840 meter

Rood: 1667 meter

Tespellaan 53

2211 VT Noordwijkerhout

(0252) 24 13 33

www.golfbaantespelduyn.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Vandaag weer lekker op 'de home course' gespeeld. Wat blijft Tespelduyn toch een topervaring. Driving range en oefenfaciliteiten zijn goed en schoon. De receptie is hartelijk en altijd goed voor een praatje. Het restaurant en terras een genot om te zijn, met heerlijke gerechten en vriendelijk en vlot personeel. En dan natuurlijk de baan, die lag er weer super bij. Mooi ruitjespatroon gemaaid en prima greens. Het is geen lange baan, maar vergis je niet: je moet echt flink aan de slag om een goede score neer te zetten.

Geschreven door: michel.demooy, handicap: 9,1)

Als greenfeespeler word je op Tespelduyn uiterst vriendelijk te woord gestaan en ontvangen. De omgeving van het clubhuis is door de hoeveelheid bloemen uitnodigend en de verzorgde entree wordt op de baan voortgezet. Hole één ligt op een aantal minuten lopen van het clubhuis en is door de verhoging in het verder vlakke landschap heel verrassend. De holes één tot en met vijf liggen rond deze heuvel en de holes zes tot en met negen rond de oefenfaciliteiten. Door de diversiteit van de holes is er altijd iets verrassends aan de baan.

(Geschreven door: janwools, handicap: 26,6)

Golfers Magazine zegt:

Natuurlijk is Tespelduyn het best te bezoeken in het bollenseizoen. Zeker vanaf de hooggelegen holes heb je dan een uniek uitzicht op de bollenvelden die de baan omringen. Een must-see. Is daarmee gezegd dat je alleen in die periode deze kant op moet? Zeker niet. De deels op een stortplaats aangelegde baan heeft de beschikking over enkele leuke holes, uitstekende oefenfaciliteiten (waaronder een paar heel korte holes) en een meer dan uitmuntend restaurant. Doe wel goede schoenen aan: de wandeling naar de top van de heuvel is stevig. Gebruik desgewenst een gratis beschikbare trolley.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses