Banen NL: Rijswijkse Golfclub

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Go GEO (deel 4).

rijswijkse

Geen land heeft zoveel banen met een Golf Environment Organization-certificaat (GEO) als Nederland. Duurzaam beheer staat bij veel golfaccommodaties hoog in het vaandel. Groen beheer, met respect voor de natuur, is van groot belang voor de toekomst van de sport en de planeet. Groen moet je gewoon doen.

Rijswijkse Golfclub

PRAKTISCH

18 holes - par 71

Geel: 5687 meter

Rood: 4898 meter

Greenfee: week € 48 (laagseizoen) € 58 (hoogseizoen)

Delftweg 59

2289 AL Rijswijk

(070) 395 48 64

www.rijswijksegolf.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Met twaalf mannen een rondje golf gespeeld op Rijswijk. De meeste hadden nog nooit op deze parkbaan gespeeld, maar iedereen was het eens: een mooie, goed onderhouden baan. Fairways met goed gras, prima onderhouden rough en snelle, zachte greens waarbij je de vlag kon aanvallen (dat maken we wel eens anders mee). Het relatief lage cijfer voor deze baan (7,6) vinden we dan ook niet kloppen in vergelijking met andere banen.

Geschreven door: rienkp, Handicap: 15,9

De afgelopen tijd twee keer op de Rijswijkse gespeeld. De eerste keer in de kou, met stromende regen en harde wind, de tweede keer in de stralende zon. Het is alsof je dan op twee verschillende banen hebt gespeeld. De baan is gevarieerd en zeer goed onderhouden: redelijk snelle greens, brede fairways en vriendelijke rough.

Geschreven door: IJswever, Handicap: 19,5

Golfers Magazine zegt:

Wat geldt voor de baan van Leeuwenbergh geldt ook, en misschien zelfs nog wel in sterkere mate, voor de Rijswijkse Golfclub. Hoe dicht raast het verkeer op de A13 wel niet voorbij? Een wedge is op sommige stukken nog te veel club. Net als de even verderop gelegen Leeuwenberghse ligt Rijswijk in een druk stuk Nederland en is het vooral knap dat er plek is gevonden om een complete golfbaan kwijt te kunnen. Moet je hier voor je rust komen? Nee, dat niet. Kun je hier lekker golfen? Zeker wel.

Clubs & amateurs
  • Leading Courses