Nieuwe eigenaar voor Galecop Golf

De Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij (HGE) exploiteert vanaf 1 januari 2024 een vijfde golfbaan: Galecop Golf in Nieuwegein. HGE exploiteert nu vier golfbanen: Golfpark De Loonsche Duynen (voormalig Efteling Golfpark), Golfpark Almkreek, Golfpark De Breuninkhof en Golfpark De Kurenpolder.

galecop

HGE zal de locatie onder de nieuwe naam ShortGolf Utrecht gaan exploiteren.

In 2015 is Arthur Simons gestart met de aanleg en exploitatie van Galecop Golf. De 18 holes shortgolfbaan heeft in de afgelopen jaren haar plek in de golfmarkt in Midden-Nederland bewezen als een ideale plek om te beginnen met golf.

Galecop Golf als centraal gelegen shortgolfbaan met goede trainingsfaciliteiten vormt een uitstekende aanvulling. Zo kan HGE voor de regio Utrecht verder uitbouwen aan een succesvolle aanpak voor beginners in golf (Leuker Leren Golfen). En voor golfers met een speelrecht op een HGE-golfbaan wordt het aantal banen waarop tegen aantrekkelijke voorwaarden kan worden gespeeld weer uitgebreid.

Hans Schaap, eigenaar van HGE, was met zijn aannemingsbedrijf de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) al vanaf het begin betrokken bij Galecop Golf; eerst met de aanleg van de golfbaan en vervolgens als onderhoudspartner. “De baan ligt op een geweldige locatie, centraal in Midden Nederland, onder de rook van Utrecht met een enorm potentieel aan mensen die willen beginnen met golf.’’, aldus Hans.

Ook Simons is tevreden met de verkoop. “Het geeft mij wat extra ruimte om mij verder toe te leggen op mijn werk als toezichthouder bij andere bedrijven en ik krijg hopelijk wat tijd om zelf meer te gaan golfen”

HGE heeft een eigen, bij de NGF aangesloten golfclub, De Hollandsche Golfclub en is ook bezig met de ontwikkeling van Golfpark Rotterdam.

Banen & Reizen
  • Leadingcourses