Banen NL: Pitch & Putt Esonstad

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Prettige vakantie (deel 3)

esonstad

De vakantie zit er wel weer op voor de meeste mensen. La douce France en de Spaanse costa's moeten weer een jaar wachten. Maar wat is er mis met een kort tussendoortje in eigen land? Zeker als er een golfbaan in de buurt is, kan zelfs een weekendje weg aanvoelen als een extra vakantie.

PITCH & PUTT ESONSTAD

PRAKTISCH

9 holes - par 27

Geel: 497 meter

Rood: 497 meter

Greenfee: € 9

Skanserwei 28

9133 DV Anjum

(0519) 32 95 55

www.pitchenputt-esonstad.nl

Twee dagen achter elkaar gespeeld. Vriendelijke ontvangst. De baan was ons al bekend. Een aantal greens liggen er treurig bij. Op de tweede dag speelde er een grote groep voor ons. De holes werden kriskras gespeeld en in de flights van drie werden veel slagen opnieuw genomen. Vragen over ‘doorlaten’ werden helaas niet begrepen door de vrolijke en luidruchtige groepjes. Het was voor ons een goede oefening in het vasthouden van de concentratie.

(Geschreven door: erikasprang, handicap: 34,6)

Zeer uitdagende lussen van negen holes. De lage holes zijn korter, maar door het vele water uitdagend. Boven speelt erg lang voor een korte baan. Altijd wind en vergezichten over het wad. Veel hoogteverschillen in het ontwerp van Gerard Jol.

(Geschreven door: erik2, handicap: 12)

Golfers Magazine zegt:

Pitch en putt banen zijn misschien wel bij uitstek geschikt voor een rondje tijdens de vakantie. Ga maar na. Met een uurtje heb je je achttien holes er wel opzitten, ruim minder nog als er niemand voor je zit, dus je kunt voor het ontbijt op tafel staat alweer terug zijn in je vakantiehuis. Ben je de enige die golft? Dan is een korte baan dé plek om twijfelaars over de streep te trekken of ze eens kennis te laten maken met golf. En als je meer wilt dan alleen even een balletje slaan, dan is dit een perfecte plek om je korte spel te perfectioneren. En dat voor nog geen tien euro. Kortom: deze door Gerard Jol ontworpen baan aan de rand van het Lauwersmeer mag je tijdens je verblijf in het noorden van Friesland niet overslaan.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses