Ping i525-ijzers

In de populaire categorie distance players irons doet Ping een flinke duit in het zakje met de i525-ijzers. Ze hebben een compact clubhoofd en bieden volop lengte, zonder dat je inlevert op gevoel en geluid.

Ping i525

'Wat de meeste voldoening geeft, is dat onze designers de maximale flexibiliteit uit het clubblad hebben weten te halen, terwijl je toch een plezierig gevoel en geluid krijgt', zegt Ping-baas John K. Solheim. 'Normaal gesproken lever je met dit type ijzer toch gevoel in als je extra lengte probeert te bereiken.'

De i525 heeft eigenlijk het design van een metalwood: een hol clubhoofd en een flexibel clubblad met verschillende diktes. Hierdoor vertrekt de bal met meer snelheid en vliegt hij hoger, wat helpt om approaches op de green te laten stoppen.

In plaats van het hele clubhoofd vol te spuiten met een polymeer (wat de snelheid van het clubblad weer zou beperken), heeft Ping een laagje dempend materiaal aan de binnenkant van het clubblad geplaatst. Zo krijg je wel het gewenste solide gevoel en geluid, terwijl de balsnelheid maximaal blijft.

Een ander voordeel van dit design is dat het ijzer – zeker voor zijn compacte afmetingen – opvallend vergevingsgezind is. Dankzij gewichten van wolfraam in de teen en de hosel, en de interne cavity in de zool, zit het meeste gewicht aan de randen van het clubhoofd. Dit doet wonderen doet voor de stabiliteit (MOI) en accuratesse.

De machinaal gefreesde groeven in het clubblad zitten dichter bij elkaar dan voorheen, wat resulteert in vier extra exemplaren. Deze zogenaamde MicroMax-groeven zagen we voor het eerst in de vorig jaar geïntroduceerde i59 ijzers en moeten fliers met de korte ijzers voorkomen en spin in de lange ijzers bewaken. Het resultaat: meer controle en consistentie, precies wat je wilt met je ijzers.

In vergelijking met zijn voorganger is de i525 vooral in de korte ijzers iets compacter, maar bij de lange ijzers is het progressieve clubhoofd lang genoeg om vertrouwen te geven. Door de dunnere toplijn en bescheiden offset oogt hij meer als een blade, maar zoals we van Ping gewend zijn is de zool breed genoeg om de nodige hulp te bieden.

Naast de standaardlofts (30,5º voor een ijzer-7) kun je ook kiezen voor zwakkere 'retro lofts' (32,5º) of sterkere 'power specs' (29º).

Prijs: € 219 per ijzer