Ping i59 ijzers

Een gesmede blade maken, met het uiterlijk, het gevoel en de controle die de betere speler wenst? Consider it done. Maar Ping zou Ping niet zijn als ze er niet ook een dosis vergevingszindheid aan toevoegden.

Ping i59 ijzers

Laten we beginnen met de waarschuwing: je moet behoorlijk goed kunnen golfen om het maximale uit deze clubs te halen. Maar als je negen van de tien keer de sweetspot weet te vinden – zoals tourspelers en lage single handicappers – dan bieden de i59 ijzers indrukwekkend veel controle en consistentie.

Johannes Veerman won vorige week zijn eerste toernooi met een set i59's in de tas en ook supertalent Viktor Hofland was al succesvol met de nieuwe blades van Ping. Ze zijn razend enthousiast over de afstandscontrole en consistentie in de (lage) balvlucht, plus het solide gevoel bij impact.

Aan de buitenkant ziet de i59 er uit als een blade, met een compact clubhoofd, een dunne toplijn en nauwelijks offset, maar door een kern van aluminium – er is patent aangevraagd op deze zogenaamde AlumiCore technologie – is hij verrassend stabiel. Het traagheidsmoment (MOI) is zelfs net zo hoog als bij de grotere i210 ijzers, maar dan verstopt in een strak blade-design.

Door de aluminium insert – die bij elk ijzer net even anders is – kan ongeveer dertig gram gewicht aan de zijkanten van het gesmede clubhoofd geplaatst worden (in de teen en de hosel), wat de blade voor zijn afmetingen zeer stabiel maakt. Door dit complexe constructieproces komt het prijskaartje van de i59's wel op 290 euro per ijzer.

Het machinaal gefreesde clubblad heeft MicroMax-groeven die dichter op elkaar zitten zodat er plaats is voor vier extra exemplaren. Dit moet de kans op fliers met de korte ijzers verkleinen en de spin met de lange ijzers op peil houden – wederom om de controle en consistentie te optimaliseren. Daar gaat het immers om bij de ijzers.

Het gesmede clubhoofd van 1025 koolstofstaal, de aluminium insert en de met en laser gesneden clubblad van 17-4 roestvrijstaal worden onder druk aan elkaar gelast, waarbij elke stap van het proces uitgebreid wordt gecontroleerd.

Prijs (per ijzer): € 290

ping.com