Hoge wint, Spieth leeft

Met een letterlijk levensgevaarlijke slag hield Jordan Spieth op zaterdag zijn kans op de winst in de AT&T Pebble Beach Pro-AM in leven, maar een dag later werd hij toch opzij gezet door 'first time winner' Tom Hoge.

Hoge wint, Spieth leeft

Leaderboard

Van de beelden alleen krijg je al hoogtevrees. Jordan Spieth die op de par-4 achtste hole van Pebble Beach staat, op nog geen meter van het randje van een klif. De stand zo breed mogelijk en het gewicht onconventioneel op de achterste voet om de kans op een – mogelijk fatale – duikeling te voorkomen. Hij slaat de bal en direct na impact brengt hij zich met een korte sprint in veiligheid.

'Het was de engste bal die ik ooit heb geslagen', aldus Spieth na zijn ronde op zaterdag. 'Michael (zijn caddie, red.) wilde niet dat ik 'm zou slaan en zei achteraf dat hij de bal gewoon in het water had moeten gooien. Ik zag net de beelden uit de lucht en het was echt niet goed. Ik moet nu aan mijn vrouwen en ouders uitleggen waarom ik dit risico heb genomen. Morgen sla ik een club minder...'

Spieth maakte zijn par, tekende op zaterdag voor een 63 en begon de slotdag van de AT&T Pebble Beach Pro-AM dicht in de buurt van de leider Tom Hoge, die in de voorgaande 201 wedstrijden op de PGA Tour nog nooit wist te winnen. Spieth won twaalf keer, waaronder drie Majors.... I rest my case.

Maar golf blijf golf. De 32-jarige Hoge hield zijn spel op de slotdag keurig bij elkaar, tekende voor een 68 en een totaal van -19, waarmee hij Spieth (69) en de rest van het veld op afstand wist te houden en een eerste overwinning op het hoogste niveau achter zijn naam kreeg. 'Ik heb hier elf jaar op gewacht', stamelde Hoge na zijn ronde. 'Het is ongelofelijk.'

En Spieth? Die werd zonder twijfel beloond met een fikse uitbrander van zijn vrouw en zijn moeder.

Tour
  • PGA Tour