Clark wint ingekorte AT&T Pebble Beach Pro-Am met baanrecord

'Het voelde op zaterdag al alsof ik het toernooi had gewonnen', aldus Wyndham Clark. 'Waarschijnlijk door dat baanrecord.' Uiteindelijk bleek dat ook het geval, omdat het toernooi door een storm tot 54 holes werd ingekort.

Clark wint ingekorte AT&T Pebble Beach Pro-Am met baanrecord

De ligging van de Pebble Beach golf Links, op een schiereiland aan de kust van de Stille Oceaan, maakt deze openbare golfbaan tot een van de meest spectaculaire ter wereld. Maar als het stormt krijg je ook echt de volle laag, en dan kan het gevaarlijk worden.

De verwachting was dat de wind pas rond het middaguur op maandag genoeg zou zijn afgenomen om weer te kunnen spelen, en dus besloot de organisatie dat het na 54 holes genoeg was: Wyndham Clark (-17) was na 54 holes de winnaar van de AT&T Pebble Beach Pro-Am.

Daar zullen de meeste mensen wel mee kunnen leven. Een dag ervoor had de 30-jarige U.S. Open-kampioen het baanrecord van zijn 'favoriete baan in de wereld' scherper gesteld met een majestueuze 60 (-12). De longhitter liet zien ook op de green heel goed uit de voeten te kunnen en maakte acht birdies en twee eagles.

Zonder die bogey op de par-3 twaalfde, of als hij de eagleputt op de slothole niet een paar centimeter te kort had gelaten, was zijn naam zelfs toegevoegd aan het zeer korte rijtje spelers dat op de PGA Tour een 59 wist te maken.

'Ik kreeg een staande ovatie', stamelde Clark. 'Het voelde echt als het einde van het toernooi, terwijl het pas zaterdag was en ik nog een ronde voor de boeg had. Heel onwerkelijk.'

En dus moest hij op een stormachtige zondag proberen niet op de zaken vooruit te lopen en de ontspanning te behouden met potjes tafeltennis en kaarten. Om zes uur 's avond kwam het verlossende woord: zijn derde zege op de PGA Tour was binnen.

De Europeanen Ludvig Åberg (-16), Matthieu Pavon (-15) en Thomas Detry (-14) kregen niet meer de kans om hem van de troon te stoten.

Tour
  • Pro Shots