Rose na vier jaar weer de sterkste

Met een afsluitende 66 op de maandag van de AT&T Pebble Beach Pro-Am tekende Justin Rose voor zijn eerste overwinning sinds 2019.

Rose na vier jaar weer de sterkste

Tussen 2010 en 2019 won de Engelsman in 165 wedstrijden op de PGA Tour maar liefst tien keer, waarmee hij zich zelfs tot de beste speler van de wereld mocht kronen. Maar de laatste vier jaar haalden vooral de problemen met zijn putter de headlines, won hij niet meer en zakte hij af naar de 71ste plaats op de wereldranglijst.

Die frustratie speelde de Rose in 28 holes volledig van zich af. Halverwege de derde ronde stond hij zes slagen van de leiding, maar de wind op Pebble Beach was letterlijk gedraaid en er konden slagen worden gewonnen. En dat was precies wat de 42-jarige Engelsman deed: met scherp schieten.

Toen de kruiddampen waren opgetrokken, stonden er negen birdies en twee eagles op zijn kaart, terwijl hij maar één slag had hoeven inleveren. Met -18 hield hij Brendan Todd en Brandon Wu op ruime afstand, en werd hij de eerste Europeaan die de AT&T Pebble Beach Pro-Am op zijn naam schreef.

Met deze overwinning komt Rose de zo belangrijke top 50 van de wereld weer binnen, waarmee hij de Majors weer kan spelen. Is de Ryder Cup ook een doel? Die druk wil hij zichzelf niet opleggen. 'Mijn enige doel is goed genoeg spelen om Majors te winnen, en dan moet je ze in eerste instantie wél kunnen spelen.'

Leaderboard

Tour
  • PGA Tour