TaylorMade Spider GT-putters

TaylorMade introduceert maar liefst vier nieuwe Spider GT-putters, die nóg stabieler zijn omdat er meer gewicht aan de zijkanten zit.

TaylorMade Spider GT-putters

Spider-putters kom je – mede door de successen van Rory McIlroy, Dustin Johnson en Jason Day – al een decennium in vele tassen tegen, zowel op de Tour als bij amateurs. Ze staan bekend om hun hoge moment-of-inertia (MOI) of traagheidsmoment, wat betekent dat ze ook bij minder goed balcontact heel stabiel en dus vergevingsgezind zijn. En door het gebruik van nieuwe materialen schroeft TaylorMade dit MOI in de Spider GT-lijn nog een tandje omhoog.

Er komen vier nieuwe modellen op de markt.

De Spider GT is de meest 'hoekige' Spider die TaylorMade ooit maakte en ook de meest stabiele. Door een extreem lichte 'bovenplaat' van aluminium kon er overtollig gewicht uit het midden worden verwijdert. Voeg daar twee stalen 'zijgewichten' aan toe en maar liefst 82 procent van het totaalgewicht zit aan de buitenkant van het clubhoofd. Zo krijg je het MOI inderdaad wel omhoog, wat helpt om de bal op snelheid en lijn te houden als je het midden van het clubblad mist.

Spider GT

De Pure Roll-insert van TPU voelt stevig en heeft aluminium groeven in een hoek van 45º die helpen om de balsnelheid en de rol van de bal consistent te houden. Door verschillende hosel-opties (single bend, centre shaft en short slant) kan de Spider GT worden afgestemd op verschillende puttingstrokes.

De Spider GT Notchback combineert een traditioneel ontwerp met hedendaagse technologie. Het zwaartepunt ligt bij dit model helemaal voorin, om de rotatie van het clubblad makkelijker te maken.

Spider GT Notchback

Het lichtgewicht clubhoofd van aluminium heeft strategische geplaatste gewichten van 86 gram wolfraam in de hiel en teen om de stabiliteit, vergevingsgezindheid en afstandscontrole te optimaliseren. Voor een midsize mallet heeft de GT Notchback een extreem hoog MOI.

De Spider GT Rollback heeft een klassiek halvemaan-design van hoge kwaliteit alumium, voorzien van een zware 'rollbar' van wolfraam, die het gewicht naar de buitenkanten drukt voor extra stabiliteit.

Spider GT Rollback

Het verhoogde zwarte middenstuk heeft de breedte van een bal en is voorzien van contrasterende witte streep, wat helpt bij het oplijnen.

De Spider GT Splitback tenslotte is gemaakt van roestvrijstaal, waarbij er schuim van urethaan in het clubhoofd is gspoten. Door het opvallende 'gevleugelde' design zit er veel gewicht aan de zijkanten, wat het MOI verhoogt.

Spider GT Splitback

Omdat staal een hoge dichtheid heeft, moest een deel van de vleugels uitgehold worden om gewicht te besparen. Deze gebieden zijn opgevuld met hetzelfde SpeedFoam dat in de holle P770 en P790 ijzers wordt gebruikt. Het dempt vibraties en zorgt voor een beter gevoel en geluid.

De Spider GT-putters liggen vanaf 4 maart in de winkel.

Prijs: € 399 (Spider GT), € 339 (GT Notchback, GT Rollback, GT Splitback)