Landgenotes met marge door naar tweede fase finale

Als de kaarten nú verdeeld zouden worden, zou zowel Anne van Dam als Dewi Weber de buit binnen hebben. Er moeten echter nog vier rondes gespeeld worden, maar halverwege de jacht op een kaart voor de LPGA staan de twee Nederlanders er hoe dan ook goed voor.

dewi weber

Na vier van de acht rondes staan de twee Nederlandse vlaggen er goed voor op het leaderboard. Van de 110 speelsters die vorige week aan de lange kaartenjacht begonnen, eindigde het avontuur voor een kleine veertig van hen. De cut, die toegang verschaft tot de laatste vier rondes - en in elk geval een kaart voor de Symetra Tour - viel op +1, en dat was te hoog gegrepen voor onder meer de Belgische deelneemsters Escallon en Cloots.

De cutline bleek echter geen enkel probleem voor Anne van Dam en Dewi Weber, die met respectievelijk -4 en -8, ruim aan de goede kant van de score stonden in de wetenschap dat die scores meegaan naar de volgende vier rondes en dat er - als gedeeld nummers 35 en 16 - ook nog marge is ten opzichte van de top-45 die aan het eind van de rit een vol speelrecht krijgt.

Na een mindere derde ronde (73) dook Van Dam in de vierde omloop weer onder par. De Arnhemse maakte drie birdies en leverde slechts een slag in, op de par-5 vierde, voor een score van -2, goed voor -4 in totaal.

Dewi Weber vond zichzelf een behoorlijk aantal plaatsen hoger op de ranglijst terug en had die score vooral te danken aan een uitstekende tweede negen. Na tien holes was de Groningse nog boven par na twee birdies en drie bogeys, maar door vier birdies te maken in zes holes tijd veranderde ze het aanzien van haar scorekaart behoorlijk. Met een 69 (-3) steeg ze naar de zestiende plaats in het klassement. Net als voor Van Dam geldt voor Weber dat de weg naar de LPGA nog lang is, maar het vooruitzicht om in 2022 op het hoogste niveau te spelen is voor beiden nog levensgroot aanwezig.

Tour
  • Golfsupport