Anne in achterhoede

Nog achttien holes heeft Anne van Dam om Qualifying School te ontlopen. De kans daarop is klein nadat ze na de openingsronde ruim buiten de cutline staat in het laatste toernooi van het seizoen.

anne van dam

Een blik op het leaderboard laat weinig ruimte voor onduidelijkheid. De Nederlandse nummer 1 heeft birdies nodig in de tweede ronde van het Pelican Women's Championship. Behoorlijk veel birdies zelfs. En dat, birdies maken, bleek op de eerste dag van het toernooi in Florida, nu juist het probleem.

Op geen enkele hole wist Van Dam een slag te winnen, en omdat ze er wel vijf inleverde door drie bogeys en een dubbel bogey te maken, vond ze zichzelf terug op de gedeeld 98ste plaats, met vier slagen meer achter haar naam dan op dit moment goed is voor het halen van de cut.

Het halen van die cut is voor Van Dam absoluut noodzakelijk wil ze haar kaart voor 2022 in zijn geheel en direct behouden. Sterker, met alléén het halen van het weekend is ze er nog lang niet. Om haar plaats op de Order of Merit voldoende te verbeteren om niet terug te hoeven naar Qualifying School, moet ze hoog op het leaderboard eindigen.

En hoewel alles mogelijk is in golf, ziet het er niet goed uit voor meervoudig winnaar op de LET in de vooralsnog door Leona Maguire (-8) aangevoerde wedstrijd.

Tour
  • Golfsupport