Moeilijke dag Besseling en Rahm

Met een ronde net boven par (72) leverden zowel Wil Besseling als Jon Rahm op dag drie van het Spaans Open een handvol plaatsen in. Rafa Cabrera Bello is op zijn geboortegrond op zoek naar rehabilitatie.

Moeilijke dag Besseling en Rahm

'Ik ga van elke minuut genieten', zei Besseling aan de vooravond van zijn ronde met de nummer 1 van de wereld. 'Aan de leiding gaan en in de flight met Jon Rahm en Adri Arnaus spelen, in hun thuistoernooi... mooier wordt het niet.'

En die instelling bleek de juiste. Waar 's werelds beste golfer op zijn eerste vijf holes drie slagen inleverde, maakte de nummer 266 uit Hoorn brutaal twee birdies en breidde hij zijn voorsprong uit tot drie slagen. Op hole zes moest hij door een drieputt wel de eerste bogey van de week toestaan, maar nog voor de turn werd die verloren slag weer teruggewonnen, zodat na 45 holes nog steeds een Hollandse vlag bovenaan het leaderboard stond.

Na de turn kwam er echter zand in de machine. Besseling wist geen birdies meer te maken, terwijl hij wel een bogey (14) en double bogey (15) moest noteren. Dat resulteerde in een 72 (+1), waardoor hij wegzakte naar de gedeeld 5de plaats (-12). Rahm tekende voor dezelfde score en handhaafde zich net in de top tien (T9 op -11).

De derde man in de laatste flight, de Spanjaard Adri Arnaus, dook met een 67 (-4) wel onder par, maar met zijn totaal van -15 zag hij toch zijn landgenoot Rafa Cabrera Bello (64) voorbij komen. De oud Ryder Cup-speler werd in de vorige editie van het Spaans Open in 2019 tweede, maar voelt zich de laatste twee jaar naar eigen zeggen soms 'verloren' en is uit de top tweehonderd van de wereld gezakt. Een overwinning in eigen land zal het zelfvertrouwen goed doen, maar het zullen achttien zenuwslopende holes worden. Hij begint op -17 met twee slagen voorsprong.

De Nederlandse troef speelt morgen in de op twee na laatste flight met Lucas Bjerregaard en Shubhankar Sharme en zal het gevoel van zijn eerste 45 holes weer proberen op te pakken. Wie weet waar het dan eindigt...

Leaderboard

Samenvatting dag drie