Belangrijke top 10 voor Van Dam

Met een 8ste plaats in de Cambia Portland Classic deed Anne van Dam goede zaken in haar jacht op het behoud van haar tourkaart op de LPGA. Jin Young Ko won.

Belangrijke top 10 voor Van Dam

De Nederlandse leverde in het driedaagse toernooi kaarten met 72, 70 en 71 slagen in, voor een totaal van 213 slagen (-3) – goed voor een gedeeld 8ste plaats. Het was pas haar eerst top 10-notering van het seizoen en daarmee meteen een heel belangrijke: voor zowel het zelfvertrouwen als de punten.

Door de cheque van ruim 27 duizend dollar steeg Van Dam in de Order of Merit – of The Race to CME Globe, zoals ze de jaarranking op de LPGA Tour noemen – van de 123ste naar de 102de plaats. Nog niet voldoende om haar kaart voor volgend seizoen veilig te stellen (daarvoor moet je bij de beste tachtig staan), maar het is wel een flinke stap in de goede richting. Het slotakkoord van het seizoen moet nog steeds goed zijn, maar dit resultaat biedt hoop.

De winst ging naar Jib Young Ko. De Zuid-Koreaanse nummer 2 van de wereld had sinds de Olympische Spelen zes weken geleden niet meer gespeeld en was naar eigen zeggen ook wat roestig, maar ze wist haar scores knap bij elkaar te houden. Na 54 holes had ze op -11 maar liefst vier slagen voorsprong op haar naast achtervolgers.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport