Tien Nederlanders naar het weekend

Zelden - misschien wel nooit - waren er zóveel landgenoten actief in het weekend van het Dutch Open. Inclusief Johannes Veerman mogen niet minder dan tien landgenoten nog twee rondjes spelen op Bernardus.

veerman

Van het tiental is de enige Nederlander waarbij geen Nederlands vlaggetje achter zijn naam de hoogst geklasseerde. Johannes Veerman speelde opnieuw nagenoeg foutloos golf en genoot na afloop van zijn ronde zichtbaar van de top-10 plaats die hij daarmee in de wacht had gesleept.

'Het was een heel fijne dag vandaag. Gisteren begon ik nog een beetje nerveus, maar vandaag was het vanaf het begin goed. Ik sloeg een hele scherpe drive en vanaf daar begon het eigenlijk meteen te lopen. Ik gaf mezelf veel kansen en kwam nauwelijks in de problemen. It was fun', aldus de 'halve Amerikaan' die volgens zijn vader niet zo genoemd zou moeten worden: 'Johannes is meer Nederlander dan Max Verstappen'.

De hoogst geklasseerde Nederlandse vlag op het leaderboard is - net als gisteren - Sven Maurits. Na een bogey op de eerste hole leek de Meppelaar hetzelfde lot beschoren dat veel landgenoten treft als ze een goede ronde op het Dutch Open spelen. Maar Maurits herpakte zich meer dan goed en leverde de rest van de ronde geen enkele slag meer in.

'Het spel voelt fijn en vertrouwd. Ik kan bij mezelf blijven en ik hoop zeker dat ik dat in het weekend kan blijven doen. Mijn caddie zegt af en toe dat ik even rustig aan moet doen, dat ik niet voor de vlag moet gaan. Dat kost me moeite, maar is wel goed want het kan niet altijd. Het klinkt goed in elk geval 'Sven Maurits als twaalfde naar het weekend in het Dutch Open.'

Darius van Driel staat niet ver achter Maurits in het klassement na een uitstekende 66 op de tweede dag, goed voor een gedeeld achttiende plaats.

'Dit is zeker een goede score, daar had ik van tevoren wel voor getekend. Ik sloeg de bal best dichtij en had veel korte putts voor birdie. Dan kan je het momentum ook makkelijk vasthouden, je hebt het gevoel dat er dan zo wel weer een nieuwe kans komt', aldus de speler van de Europese Tour die met -6 in de bovenste helft van het klassement staat.

Daar staan ook nog net Daan Huizing en Philip Bootsma, die met -5 de dertigste plaats delen, één slag voor Mike Toorop en Rowin Caron, die op hun beurt weer één slag voorsprong hebben op Lars van Meijel en amateur Nordin van Tilburg. De laatste landgenoot die door is, is Koen Kouwenaar die met -2 - mede dankzij een eagle op de par-5 achttiende - de indrukwekkende rij landgenoten sluit.

Tour
  • Golfsupport