Landgenoten klaar in German Challenge

Na 36 holes gaat het Big Green Egg German Challenge door zonder Nederlanders. Ook op de LET geen landgenotes in het weekend.

daan huizing

In theorie is het nog mogelijk dat een van de Nederlandse vrouwen in het Swiss Ladies Open de cut nog haalt, maar dat komt echt alleen maar omdat Romy Meekers nog een paar holes te spelen had toen de tweede ronde vroegtijdig moest worden afgebroken.

In de praktijk is de achterstand op de cutline dermate groot dat het ook voor Meekers niet mogelijk is zich te plaatsen voor het slot van het toernooi van de LET.

Met nog drie holes te spelen staat de speelster van de Pan op +9 voor de wedstrijd (+6 voor de ronde, onder meer door een quadrupple 8 op de par-4 twaalfde) en is de cutline acht slagen lager waarmee de situatie voor het restant van de ronde uitzichtloos is.

Waar Meekers zaterdag nog even terug moet komen, zit de wedstrijd er voor Pasqualle Coffa hoe dan ook op. De Brabantse maakt een mindere periode door en kon daar in Zwitserland geen verandering in brengen. Met rondes in 78 en 76 slagen gaat ze de cut ruim missen.

Leaderboard

Challenge Tour

Ook in het Big Green Egg German Challenge ontbreekt de Nederlandse vlag op het leaderboard in het weekend. Zowel voor Daan Huizing, als voor Robbie van West en Koen Kouwenaar viel na 36 holes het doek.

Huizing, inmiddels de nummer 13 van de Order of Merit, kwam nog het dichtst bij, maar slaagde er niet in zijn matige openingsronde (+4) volledig weg te poetsen. Drie birdies en drie bogeys waren onvoldoende om nog aan de goede kant van de cutline uit te komen.

Dat gold ook voor Robbie van West en Koen Kouwenaar die allebei een slechtere tweede omloop kenden dan donderdag. Van West opende nog wel met een birdie, maar wist daarna geen enkele slag meer te winnen en leverde er wel zeven in op weg naar een totaal van +7.

Koen Kouwenaar eindigde nog een slag lager op het leaderboard. Na de gemiste cut in het B-NL Challenge Trophy eindigde het toernooi ook deze week al na 36 holes met een totaal van +8, zeventien slagen achter koploper Ondrej Lieser die met -9 één slag voorsprong heeft op onder meer neo-professional Matthias Schmid die volgende week ook te zien zal zijn in het Dutch Open.

Leaderboard

Tour
  • golfsupport