Drie Nederlanders in top-10 op Gelpenberg

Amateur Dario Antonisse is derde met een score van -4. Floris de Haas staat op een gedeelde 4e plaats met -3 en Stan Kraai zette zich vandaag op het leaderboard met een 8e plaats en een score van -2. Kiet van der Weele en Davey Porsius staan maar net buiten de top-10 (T12).

antonisse

Amateur Antonisse opende zijn ronde met en tap-in birdie op de par-5 tiende nadat zijn eagleputt de hole net miste en hield dat goede gevoel de hele ronde vast, zo liet hij na afloop van de ronde weten.

'De baan is pittig. De holes zijn niet heel breed en de rough is taai. Goede teeshots zijn nodig en je moet op de goede plek liggen om naar de in de hoeken weggezette vlaggen te kunnen gaan. Mijn spel voelt goed en het vertrouwen is hoog!', keek hij vol goede moed naar de dag van morgen.

Leiders na de eerste dag van dit FaberExposize Gelpenberg Open 2021 zijn de Duitsers Frederik Schott (20) en Michael Hirner (24), die beiden met een score van 6 onder par binnen kwamen op de lastig spelende baan waar vooral de greens (stimp 11) voor velen een brug te ver bleken.

Naast de goed presterende Nederlanders was liep de openingsronde van de wedstrijd op de Pro Golf Tour voor velen op een harde confrontatie met de realiteit. Niet minder dan twaalf landgenoten slaagden er op de tot in de puntjes geprepareerde baan van de Gelpenberg niet onder de tachtig slagen rond te gaan, al was de grootste teleurstelling ongetwijfeld voor amateur Bob Geurts. De speler van de Hoge Kleij werd na drie holes uit de wedstrijd genomen omdat hij volgens de referee tot twee maal toe gebruik zou hebben gemaakt van een meetinstrument.

Sales- en eventmanager Niels van der Weerd van de Gelpenberg, die mede verantwoordelijk is voor de organisatie van dit internationale golftoernooi, is heel tevreden over de eerste dag en met name over de reacties van spelers en caddy’s. “Er kwam zelfs een caddie naar me toe die zei dat onze baan European Tour waardig is. Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen", vroeg hij.

Met gepaste trots nam Van der Weerd het compliment in ontvangst in het besef dat dit het werk is van de greenkeepers van Vos Sport & Golf, de vele vrijwilligers en bestuur van de club en natuurlijk de organisatie van de Pro Golf Tour, die dit mega-golfevenement in Drenthe mogelijk hebben gemaakt. “Het harde werken van de club in al zijn geledingen wordt hier wel beloond.”

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport