Dertiende plaats Besseling in Zwitserland

Noord-Hollander gebruikt één slagje teveel voor tweede top-10 notering van het seizoen maar dat goede zaken op Order of Merit.

besseling

Had er, na zijn vierde plaats in het Austrian Open aan het begin van de zomer, een tweede top-10 plaats ingezeten voor Wil Besseling? Vast, maar in het goed bezette Omega European Masters was ook een plek net buiten de top-10 een uitstekend resultaat, vond de lange Noord-Hollander ook zelf.

'Het was een heel degelijke week. Er zat zeker meer in maar ik mag trots zijn op de manier waarop ik deze week speelde. Ik heb de afgelopen tijd opnieuw mooie stappen gezet en heb echt enorm genoten van deze week.'

Dat was volkomen terecht. In het fraaie Zwitserland liet Besseling opnieuw zien nog lang niet aan zijn top te zitten. Na een bescheiden openingsronde (+1) ging hij alle rondes daarna onder par. -4 op dag 2, -2 op dag 3 en tenslotte -3 op dag 4 na een ronde met een birdie en een bogey voor de turn, en drie birdies na de turn.

De dertiende plaats leverde Besseling een kleine dertigduizend euro op en een aardige sprong op de Order of Merit waar hij nu net buiten de top-90 staat.

De zege ging op Crans-sur-Sierre naar Rasmus Hojgaard die daarbij een klein beetje hulp kreeg van Bernd Wiesberger. De Oostenrijker leek op weg naar de zege maar sloeg zijn bal op de laatste hole in het water en wist tot overmaat van ramp geen up-and-down te maken waardoor hij niet alleen naast de zege, maar ook naast een mogelijke play-off greep.

Voor de twintigjarige Deen was het alweer de derde zege in zijn nog prille loopbaan.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport