Nordqvist wint AIG Women's Open

Na een spannende slotronde legde de Zweedse met een putt van minder dan tien centimeter beslag op de derde Majortitel uit haar loopbaan.

nordqvist

De voorsprong was niet groot, en op de slothole had een verlenging nog heel goed tot de mogelijkheden behoord, maar toen de laatst overgebleven uitdager een potje maakte van de hole die al zo vaak slachtoffers eiste, was het een koud kunstje voor de 34-jarige routinier om na het Women's PGA Championship in 2009 en het Evian Championship in 2017, haar derde Major veilig te stellen.

Dankzij prachtige omstandigheden - weinig win en meestentijds een prettig zonnetje - was de slotdag van het laatste Major van het jaar er eentje om met afgunst naar te kijken. Anders dan zaterdag, toen het beestenweer was, lagen er op de slotdag volop kansen om laag te gaan. Zo schoof Minjee Lee na een 66 op naar de vijfde plaats, en steeg Georgia Hall na een 67 zelfs naar de tweede plaats en dus moesten de koplopers, die na drie dagen op -9 stonden, echt wat laten zien om kans te houden op de hoofdprijs.

Tot hole achttien hadden zowel Nanna Koerstz Madsen als Anna Nordqvist dat allebei nog, maar de Deense struikelde in het zicht van de haven. Haar approach op de slothole eindigde in de greensidebunker rechts, in een wat ongelukkige ligging, maar Madsen raakte de bal wel héél erg slecht en gaf de titel daarmee aan Nordqvist die een putt van enkele centimeters overhad om met -12 iedereen minstens één slag voor te blijven.

'Ik heb hier lang op gewacht. Ik heb moeilijke tijden meegemaakt dus dat maakt deze zege nog mooier. Om dit toernooi te winnen is iets waar je alleen maar van kan dromen. Ik ben heel blij om hier te zijn, dit is een heel speciale plaats voor me. Ik ben echtontzettend dankbaar en blij dat ik hier sta voor dit publiek en mijn familie.'

Anne van Dam miste vrijdag na twee zware dagen de cut. De Nederlandse nummer 1 eindigde na 36 holes op +9 en hield als nummer 132 maar enkele spelers achter zich op Carnoustie.

Einduitslag

Tour
  • ProShots