Weber fraai vijfde in Big Green Egg Open

Het was lang geleden dat de in Amerika woonachtige Nederlandse op de Rosensdaelsche speelde, dat ze in Nederland was zelfs, maar het stond een goed resultaat niet in de weg. 'Hier ben ik zéker tevreden mee'.

dewi weber

'Ik had van tevoren gezegd dat ik tevreden zou zijn met een top-10 dus dat ben ik met een top-5 zeker, al heb je altijd het gevoel dat het beter had gekund. Als ik de afgelopen dagen zo had gespeeld als vandaag had ik hier kunnen winnen, maar nogmaals, dit is gewoon een resultaat om tevreden mee te zijn en het was sowieso een geweldige week. Thuis, familie, vrienden, publiek, een uitstekende baan. Als het ook maar even in mijn schema past ben ik hier volgend jaar weer.'

Weber kwam pas maandag aan in Nederland, een lichte jet-lag speelde haar parten, en tot overmaat van ramp waren haar clubs in eerste instantie niet uit het vliegtuig gekomen. Geen ideale start van een week spelen in eigen land, maar ze was vastbesloten zich daar niet door van de wijs te laten brengen.

'Het was wel klassiek. Laat aankomen, een beetje jet-lag en spullen die er niet zijn. Daar kan je je door van de wijs laten brengen, maar ik vond het veel te leuk om eindelijk weer eens thuis te zijn, mijn familie en vrienden te zien, en weer aan dit toernooi mee te doen. Ik vond het als amateur altijd leuk om mee te doen aan het Deloitte Ladies Open en keek hier ook wel echt naar uit. Zeker ook omdat ik de Rosendaelsche nog ken van vroeger en het altijd een goede baan vond die er ook écht goed bij lag deze week. Ik ben in Amerika wel wat snellere greens gewend, maar vooral ook veel ruimere fairways. Het was hier zo smal, je mocht de bal echt niet missen wilde je tenminste niet in de problemen komen. En gelukkig ging dat - zeker vandaag - bijna de hele dag heel goed. Eigenlijk alleen op zeventien sla ik een slechte drive en lag ik strak tegen een boom aan waardoor ik helemaal niets kon.'

Het leverde haar prompt de eerste - en enige - bogey van de dag op in een verder foutloze ronde die onder meer een eagle bevatte - chip-in vanaf twintig meter op de par-5 vierde - en drie birdies. De nagenoeg foutloze ronde was opvallend genoeg niet de ronde waar ze het meeste voldoening uit haalde, zo gaf ze na afloop toe.

'Ik speelde gisteren gewoon écht slecht maar maak geen enkele bogey en kom wel met -3 binnen. De score van vandaag is lager, maar ik speelde zóveel beter dat ik nu van de baan stap met het idee dat er nog wel meer ingezeten had, terwijl ik gisteren met een iets mindere focus ook +3 in plaats van -3 binnen had kunnen brengen. Het wil me nog wel eens gebeuren dat als ik zo'n dag heb ik het niet bij elkaar kan houden en mijn kop laat hangen, maar gisteren bleef ik knokken, dat is echt enorm goed voor mijn vertrouwen voor de rest van het seizoen, al geldt dat natuurlijk sowieso voor deze uitslag. Ik heb in Amerika geen topnotering gehaald de laatste maanden dus hopelijk kan ik hier thuis op verder bouwen.'

Niet alleen Weber keek met een goed gevoel terug op de eerste editie van het Big Green Egg Open, landgenote Pasqualle Coffa deed dat ook. De Brabantse speelde zichzelf eerder op de dag naar een meer dan verdienstelijke negentiende plaats en was daar zeer tevreden mee, zo vertelde ze direct na afloop van haar ronde.

Het meest tevreden van iedereen was echter zonder meer Stephanie Kyriacou. De Australische won één keer eerder in haar nog prille loopbaan, vroeg in 2020 als amateur de Bonville Classic, en zegevierde nu voor het eerst als pro. In Arnhem liet ze zich de kaas niet van het brood eten en schudde met een 67 in de laatste ronde de laatst overgebleven uitdaagster Nuutinen van zich af om met een totaal van -18 de opvolgster van Christel Boeljon te worden.

Einduitslag

Tour
  • LET / Tristan Jones