Alleen Anne van Dam full-time actief op LET in 2024

De Nederlandse vrouwen die deze week meestreden om een speelrecht voor de Ladies European Tour slaagden niet in hun missie. In Marokko misten zowel Romy Meekers als Mayka Hoogenboom de cut.

romy meekers

Nadat eerder al een aantal Nederlandse vrouwen in de prekwalificatie struikelde, bleek in Final Stage het halen van de cut voor de overgebleven Nederlandse vrouwen een brug te ver.

Onder meer Pasqualle Coffa, Lauren Holmey, Marrit Harryvan en Anouk Sohier vielen in de weken voorafgaand aan het slottoernooi al af en zagen daarmee hun droom om in 2024 op de Ladies European Tour te spelen vervliegen.

Alleen Romy Meekers en Mayka Hoogenboom mochten zich melden voor het slottoernooi in Marrakech, maar voor beide landgenoten zat het toernooi er na vier van de vijf rondes op.

De cutline viel na 72 holes op +1 en dat was twee slagen teveel voor Hoogeboom (+3) en maar liefst zeven teveel (+8) voor Meekers die weliswaar in de eerste en laatste ronde onder par speelde maar op dag 2 (81) en dag 3 (77) teveel inleverde om kans te houden op lijfsbehoud waardoor er voor de Utrechtse niets anders opzit dan zich in 2024 weer te melden op de LETAS.

Tour
  • Golfsupport