Zilver voor Van Driel, Armitage wint na sterk slot

De zege zat er net niet in voor Van Driel, maar met een tweede plek zal Darius van Driel tevreden huiswaarts keren. Ook Joost Luiten en Wil Besseling deden het goed op de maandagmorgen in Hamburg.

darius van driel

Als gevolg van covid-perikelen finishte het Porsche European Open in Hamburg pas op maandag en werden er maar 54 holes gespeeld bovendien. Of een extra ronde de wedstrijd wel in het voordeel van Darius van Driel had doen kantelen, zullen we nooit weten, maar feit blijft dat de Zuid-Hollander een prima resultaat boekte in Hamburg, al had er zelfs nog meer ingezeten dan de tweede plaats die hij nu in de wacht sleepte.

Kon Van Driel zichzelf iets verwijten na afloop? Nee. De criticaster zal opmerken dat hij zijn kansen verspeelde door op de par-3 veertiende zijn bal 'zomaar' in het water te slaan, net zoals er mensen te vinden zullen zijn die menen dat hij op de par-5 achttiende alles of niets had moeten spelen in een poging een noodzakelijke eagle te maken, maar beide opmerkingen zouden de week van de Nederlander tekort doen.

Van Driel speelde onder vriendelijke omstandigheden prima golf, was goed vanaf de tee en degelijk met zijn ijzers en op de greens. Het leverde hem vier birdies en twee bogeys op en met een totaal van zes onder par, de gedeeld tweede plaats, twee slagen achter winnaar Paul Armitage.

De 33-jarige Engelsman had een bliksemstart (29 slagen over de eerste negen) en trok die lijn na de turn door met birdies op elf, twaalf en veertien. Even lekker er zand in de raderen te komen, maar de bogey op de par-5 zestiende bleek het enige smetje op zijn kaart en zijn -7 van de dag goed genoeg om hem van buiten de top-10 naar de eerste plek te brengen, wat goed genoeg was voor zijn eerste zege op de Europese Tour én een startbewijs voor het U.S. Open door de mini-ranking die daarvoor was opgesteld, een ranking waarvoor Van Driel één birdie tekort kwam om ook naar Amerika af te mogen reizen.

Joost Luiten en Wil Besseling eindigden allebei net buiten de top-10. Luiten besloot het toernooi met een totaal van -2 als gedeeld elfde, terwijl Wil Besseling met -1 als gedeeld achttiende van de baan stapte.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport