Eddie op kop

Met een birdie op de laatste hole speelde Eddie Pepperell zich in het British Masters los uit een grote groep. Voor Darius van Driel en Johannes Veerman werd moving day een kwestie van consolideren.

Eddie op kop

De welbespraakte Engelsman won het toernooi in 2018 en met een derde ronde in 68 slagen (-4) speelde hij zich naar de koppositie voor een nieuwe overwinning op The Belfry.

Pepperell (-10) heeft met nog achttien holes te spelen een slag voorsprong op een groep van zes spelers, waaronder oud Ryder Cup-ster Edoardo Molinari – die met een 64 de laagste ronde van de dag liet noteren – de in bloedvorm verkerende Zuid-Afrikaan Dean Burmeister (65) en de Schotten Robert McIntyre (70) en Calum Hill (70). Gastheer Danny Willett mag op -8 ook nog hopen op een stunt.

De scores waren op dag drie lager dan de voorgaande dagen, toen de Engelse parkbaan in lastige omstandigheden zijn tanden liet zien. Daar wist Darius van Driel, de enige overgebleven landgenoot, in beperkte mate van te profiteren. Hij bracht voor de tweede dag op rij een 70 binnen (vier birdies, twee bogeys), wat resulteerde in een handvol plaatsen winst. Hij begint de laatste ronde op de gedeeld 43ste plaats (-2).

De Amerikaans/Nederlandse Johannes Veerman wist voor de tweede dag op rij niet onder par te duiken en handhaafde zich met een 72 (par) net bij de beste zestig (+1).

Leaderboard

Tour
  • European Tour