Van Dam door naar weekend

Ondanks een slecht slot plaatste de Nederlandse zich met marge voor de tweede helft van het openingtoernooi van de LPGA 2021. Ook Annika Sorenstam haalde het weekend.

anne van dam

Met drie birdies op de vijf eerste holes na de turn, leek Van Dam niet alleen comfortabel naar het weekend te gaan in het Gainsbridge LPGA, ze was zelfs op weg naar een plek in het linkerrijtje, maar na een triple bogey op de par 5 negende - haar slothole - werd het zelfs nog even spannend of ze het weekend überhaupt ging halen.

Die angst was met een score van +1 na rondes in 73 en 72 slagen nergens voor nodig, de cut viel op +2 waardoor ook routinier Annika Sorenstam door mocht op Lake Nona, maar de acht op haar laatste hole wierp Van Dam wel ver terug op het leaderboard waar ze vooralsnog de gedeeld 57e plaats inneemt.

De leiding in het toernooi is in handen van Lydia Ko. De voormalige tienerster, nog altijd maar 23 jaar, opende met een fraaie 65 en zette daar op de tweede dag een prima 69 naast. Met -10 heeft ze één slag voorsprong op Nelly Korda en twee slagen op Ryann O'Toole.

Maandagavond zendt Ziggo Sport een ruime samenvatting uit van het toernooi.

Leaderboard

Tour
  • ProShots