Winnaars Golfpersprijs 2020 bekend

Door de coronamaatregelen zit een prijsuitreiking op dit moment er niet in, maar de winnaars van 2020 zullen niet minder blij zijn met hun prijs. De corona-editie van het Nationaal Golfmagazine en De Golfpodcast wonnen respectievelijk in de categorie Tekst en Beeld&Geluid
prijs

Een deskundige jury, met daarin vertegenwoordigers van de NVG (de vereniging van golfbaanexploitanten), de PGA Holland (de organisatie van professionele golfers), de NGF (de Nederlandse Golffederatie) en de NVGJ (de Nederlandse vereniging van golfspelende journalisten) onder voorzitterschap van Abe Jan ter Beek van en namens de NGF heeft na lang overleg (de inzendingen waren aan elkaar gewaagd) zijn keus gemaakt en in aflevering 85 van De Golfpodcast bekend gemaakt.

Hieronder vindt u het juryrapport waarin de winnaars bekend worden gemaakt:

Juryrapport categorie Beeld en Geluid:

Een aantal zaken in de wereld is zeker. Elke dag komt de zon op en op de golfbaan kun je altijd een slag beter. Maar een andere zekerheid is dat er iedere woensdag een nieuwe aflevering online komt. En onder andere deze continuïteit is de kracht van het programma. Elke aflevering kijken zij terug op het golf van de week ervoor en blikken zij vooruit op wat er aanstaand weekend staat te gebeuren. Met daaromheen het luchtig en in een ontspannen sfeer bespreken van allerhande golfzaken, interessant voor alle golfers in Nederland. Oftewel, het programma is allesomvattend en actueel. Als luisteraar ben je in een half uur bijgepraat en weet je waar je aan toe bent. Na afloop van de uitzending kijk je al uit naar de volgende woensdag.

En de winnaar in de categorie BEELD EN GELUID is dan ook:

De Golfpodcast van Martijn Paehlig en Jeroen van Leeuwen

Een eervolle vermelding is er voor Koen Suyk met zijn serie over Churandy Martina, die leert golfen. Mooi hoe twee sporten samengevoegd kunnen worden in beeld.

Juryrapport categorie Tekst:

Begin dit jaar zijn wij allen overvallen door een pandemie. Daar waar door enkelen hier afwachtend op werd gereageerd, schakelde de winnaar pijlsnel. Hij kreeg het voor elkaar om in een heel kort tijdsbestek een speciale uitgave van zijn magazine te produceren. Vol met actualiteit waarbij de gehele golfwereld van alle kanten werd belicht. Van professional tot amateur, van beginner tot competitiespeler en van jong tot oud. Kortom, leesvoer voor elke golfer. Het lijkt simpel, maar het is een hele onderneming om een compleet blad even om te turnen voor een onderwerp dat zelfs nu de gemoederen nog sterk bezighoudt.

De verdiende winnaar in de categorie TEKST is geworden:

De speciaal aan golf en corona gewijde digitale uitgave Nationaal Golfmagazine nr. 4 onder redactie van Eric Korver

Ook hier een eervolle vermelding: Ibtihal Jadib. Zij schrijft columns voor GOLF.NL over de beginnende golfer, die zij zelf was. Met alle leuke dingen, maar ook de hindernissen en frustraties die je zo tegenkomt. Ze heeft een vlotte pen en wat zij beschrijft is zeer herkenbaar en realistisch voor iedere startende golfer.

Begin volgend jaar, wanneer de pandemie dit weer toelaat, zullen de winnaars gehuldigd worden en zullen zij hun trofeeën overhandigd krijgen.

Laatste nieuws