Van Dam fraai vierde

Ondanks een matige eerste ronde kan Anne van Dam met een goed gevoel terugkijken op haar deelname aan het Aramco Saudi Ladies International. De Nederlandse nummer 1 miste na drie goede rondes het podium maar net.
anne van dam

Dat Van Dam er goed aan heeft gedaan haar pijlen volledig op Amerika te richten bewees ze ook deze week, bij haar deelname aan de wedstrijd van de LET. Ondanks een zeer matige eerste ronde speelde ze zich schijnbaar eenvoudig naar de top van het klassement, waarmee het verschil in niveau tussen de LPGA en de LET nog maar eens duidelijk werd.

In het rijk met oliedollars gedoteerde toernooi (1 miljoen) tekende Van Dam - na eerdere rondes in 74, 69 en 70 slagen - op de slotdag voor een uitstekende 68. Dankzij die ronde met vijf birdies en slechts één bogey, klom ze opnieuw fors op het leaderboard. Na na de eerste ronde te hebben geflirt met de cutline, zag ze bij het opmaken van de eindafrekening haar naam terug op de gedeeld vierde plaats met een score (-7) die maar drie slagen te hoog was om mee te mogen doen aan de noodzakelijk geworden play-off.

Emily Kristine Pedersen en Georgia Hall eindigden allebei op -10 waarna de Deense de wedstrijd alsnog naar zich toe wist te trekken en daarmee liet zien dat zij op dit moment terecht de nummer 1 van Europa is nadat ze eerder dit jaar ook al in Tsjechië wist te winnen.

Voor Van Dam is er later deze week een nieuwe kans om het seizoen van een zege te voorzien. Komende dinsdag al begint het Saudi Ladies Team International, een driedaagse individuele (!) wedstrijd waar veel minder geld, maar nog altijd vijf ton, in de pot zit.

Einduitslag

Laatste nieuws