Den Dunnen tevreden na achtste plaats op EK Ladies

Na een prima week verlaat de Nederlandse equipe Slovenië met een goed gevoel. Drie van de vijf speelsters haalden de cut, en er was één top-10 notering. 'Dit is zeker een geweldig resultaat'.
den dunnen

Na de goede week in het Europees Team kampioenschap van vorige week, stapte de speelster van Houtrak opnieuw met een goed gevoel van de baan. Het brons met haar teamgenoten werd net niet geëvenaard, maar de achtste plaats in het individueel EK op de Diners Cubo Golf in Ljubljana mocht er ook wezen.

Na de eerste twee rondes ruim onder par te hebben gespeeld (69 en 66) ging het in het weekend iets minder soepel, maar met rondes in 70 (-1) en 72 (+1) slagen wist ze zich mooi in de top te handhaven. De twee weken geleden 17 geworden Den Dunnen was dan ook uiterst tevreden na afloop van het toernooi.

'Dit waren twee hele mooie, maar ook best zware weken', keek ze terug op het Team en Individueel EK. 'Bij het teamkampioenschap ben je niet alleen met jezelf bezig, maar komt er ook de druk bij van het voor het team goed willen doen. Deze week speel je individueel en dat is zeker anders. De prestaties zijn ook niet te vergelijken met elkaar. Derde worden als team is heel mooi, maar in je eentje achtste worden zeker ook.'

Den Dunnen erkent dat de basis voor die topnotering op de eerste twee dagen lag, maar dat diezelfde topnotering halverwege haar misschien ook een beetje in de weg zat om nog hoger te eindigen dan ze nu deed.

'De eerste twee dagen speelde ik heel goed en haalde ik eenvoudig mijn doel, het halen van de cut. Op de derde dag liep het iets minder lekker en had ik ook een moeilijke start. Misschien dat het wel een rol speelde dat ik derde stond in zo'n toernooi ja, dat er toch iets van spanning opzat. Gelukkig herpakte ik me snel. Ik stelde mezelf een nieuw doel (elke drie holes een slag proberen te winnen) en kwam daarmee alsnog onder par uit. Ik denk dat ik heel tevreden mag zijn met een achtste plaats in mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Er stond nog één wedstrijd op de kalender maar daar heb ik me helaas voor terug moeten trekken. Ik doe dit jaar examen en ik kan niet nóg langer wegblijven van school.'

Anouk Sohier (T42) en Romy Meekers (T47) konden op de laatste dag geen move meer maken en eindigden daardoor in de staart van het klassement van het door Paula Schulz-Hansen gewonnen toernooi.

Einduitslag

Diners Cubo Golf in Slovenië.

Laatste nieuws