Geen landgenoten in het weekend

Zowel op de Europese Tour als op de LPGA sneuvelden de Nederlanders voor het weekend.
Geen landgenoten in het weekend

Anne van Dam kwam in de tot drie dagen ingekorte Cambia Portland Classic niet verder dan +3 (73-74), wat drie slagen teveel bleek om de cut te halen. Afgaande op de statistieken was er niet één hoofdschuldige aan te wijzen: 16 van de 28 fairways, 27 van de 36 GIR's en gemiddeld 31 putts, het was allemaal net te weinig.

Met nog één ronde te gaan is de leiding in handen van Mel Reid. Ze heeft op -12 (67-65) twee slagen voorsprong op de titelverdediger Hannah Green. De Engelse won zes keer op de Europese Tour, maar wacht nog op haar eerste LPGA-titel.

Leaderboard LPGA

Op de Europese Tour wisten de Nederlanders geen potten te breken in het door slecht weer geteisterde Open de Portugal. De cut kwam door de regen, wind en meerdere onderbrekingen op +2 te liggen, maar hij bleef desondanks buiten bereik voor Daan Huizing (+5) en Robbie van West (+6).

Van West liep met twee keer een 75 eigenlijk continu achter de feiten aan, terwijl Huizing na zijn openingsronde in 72 slagen nog uitzicht had op een verlenging van zijn verblijf, maar vervolgens met een 77 (ondanks een eagle) letterlijk naar huis werd geblazen.

Bovenaan het leaderboard vinden we Andrew Wilson en Vitor Lopes, die op -8 een voorsprong van één slag hebben op een grote groep achtervolgers.

Leaderboard ET

Laatste nieuws