Sterk slot Besseling: 'Tevreden met dit resultaat'

Dankzij een sterke 66 mengde Wil Besseling zich plots nog in de strijd om de titel in Oostenrijk. Zijn totaal van -11 was net niet genoeg voor de zege, maar net als Darius van Driel verliet hij Oostenrijk met een topnotering.

besseling

Een top-10 notering zat er nog wel in voor de start van de vierde ronde van het Austrian Open voor de Noord-Hollander, maar dat hij laat op de zondagmiddag nog meedeed om de overwinning, zal ook voor Besseling zelf als een verrassing zijn gekomen.

Toch was het wat gebeurde, en ook volkomen terecht, gelet op de knappe 66 die hij op de borden wist te brengen. In totaal andere omstandigheden dan gisteren leverde hij maar één slag in, en maakte hij maar liefst zeven birdies.

Bij het verlaten van de baan stond de 34-jarige met -11 gedeeld 1e - een sprong van maar liefst achttien plaatsen ten opzichte van vanmorgen - maar wel in de wetenschap dat de medekoplopers nog zes holes te spelen hadden, holes die ze ook wisten te benutten waardoor Besseling uiteindelijk als derde eindigde, een klassering waar hij prima mee kon leven.

'Natuurlijk win je liever, maar na de tweede negen gisteren wist ik dat dat er niet meer in zat. Het weer was echt verschrikkelijk! Daar had natuurlijk iedereen last van, maar als het je dan lukt om nog met -1 of level binnen te komen, dan doe je goede zaken. Dat lukte niet en dan weet je dat je vandaag alleen maar kan proberen een lage ronde binnen te brengen. Dat is met een 66 prima gelukt volgens mij.'

Had er meer ingezeten? Nou misschien, maar als je -5 op de frontnine maakt dan denk ik dat je het gewoon heel goed gedaan hebt. De tweede negen zijn de hele week niet echt mijn holes geweest en hoewel ik nog wel een paar kansen kreeg, heb ik ook een paar keer mijn par weten te redden. Al met al ben ik hier gewoon heel tevreden mee. Het is mijn tweede top-3 in korte tijd en ik weet goed waar ik sta en waar ik aan moet werken. Ik heb duidelijk stappen gezet en kijk uit naar de rest van het seizoen. Ik sla volgende week over om me goed voor te bereiden op de UK Swing. Ik zit in het British Masters en hoop in totaal vijf wedstrijden te kunnen spelen waar veel te halen is voor me. Meer punten, meer geld en als je het goed doet ook een plek in het U.S. Open. Er is gelukkig weer veel om voor te spelen na die lange onderbreking.'

Darius van Driel was een van de spelers die nog holes over had toen Besseling al binnen was. Hij slaagde er niet in om zijn landgenoot in te halen en ook nét niet om zich naast Besseling op het podium te melden. Met -10 eindigde de Zuid-Hollander evenwel op een prima vierde plaats waardoor ook hij met een goed gevoel terug zal kijken op de herstart van het seizoen.

Joost Luiten daarentegen had zijn dag niet. De Nederlandse nummer 1 kwam niet verder dan +3 en leverde twaalf plaatsen in en moest daarmee genoegen nemen met de gedeeld achttiende plaats. Daarmee bleef hij Daan Huizing (-4) net voor die dankzij een slotronde in -2 steeg naar de 25ste plaats. Robbie van West tenslotte begon en eindigde de dag in de staart van het veld. Met een 77 deed hij het weliswaar iets beter dan zaterdag, maar met +9 was de rode lantaarn alsnog zijn deel.

De zege werd uiteindelijk een prooi voor Marc Warren. De 39-jarige Schot stak dankzij twee late birdies Wil Besseling alsnog voorbij en bleef met -13 ook nummer 2 Marcel Schneider net voor.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport