Galvin Green zomercollectie 2020

Voor golfers die na de lockdown weer mooi voor de dag willen komen, heeft Galvin Green een even modieuze als technische zomercollectie klaar hangen.

Galvin Green zomercollectie 2020

Dat de Zweedse golfkledingspecialist je optimaal beschermt bij kou (klik hier) of regen (klik hier) is bekend, maar ook voor aangenamer weer heeft Galvin Green een uitgebreide collectie polo's, sweaters en broeken op de rekken hangen. We nemen er een aantal onder de loep.

Aan het begin of eind van de dag, of als er een fris windje staat, is een bovenstuk met een beetje isolerende eigenschappen ideaal, maar je wilt tijdens een rondje golf zo min mogelijk inleveren op bewegingsvrijheid. Dat heeft Galvin Green goed begrepen.

De Dixon (links) en de Declan hebben Insula #1 'warming effect'.

Insula is een zachte, rekbare stof met maximale ademende eigenschappen, maar het houdt ook je lichaamswarmte vast. Ideaal dus om in te sporten. Er wordt gewerkt met drie 'warming effects' en voor de lente en het voorjaar voldoet de meest bescheiden daarvan (#1) prima.

Het Declan full zip jacket bestaat uit 70 procent polyester en 30 procent lyocell en heeft warming effect #1. Het materiaal is licht en dun en biedt optimale bewegingsvrijheid, terwijl het voorkomt dat je het koud krijgt. Ideaal voor in de lente en zomer, of als extra laag als het wat kouder wordt.

De Malone (links) en de Declan.

De Dixon half zip pullover bestaat uit hetzelfde materiaal, maar voelt zo mogelijk nog zachter en dunner. Beide zijn verkrijgbaar in de kleuren rood, grijs, blauw en navy. De slim fit designs sluiten goed om het bovenlichaam en zoals altijd bij Galvin Green is de afwerking zeer goed verzorgd.

De polo's – zoals deze Malone – zijn gemaakt van Ventil8 Plus, een combinatie van polyester en elastane die je in alle omstandigheden koel moet houden. Het materiaal is zeer ademend, voert vocht af en beschermt tegen UV-straling (20+).

De Malone (links) en de Noah zijn gemaakt van ademend Ventil8 Plus.

Hetzelfde polyester stretchmateriaal gebruikt Galvin Green ook voor de broeken, waardoor deze zeer comfortabel zitten. Om de pasvorm te optimaliseren is in de bovenkant een strook elastiek verwerkt, waar ook nog eens twee rubberen strips op zitten die het voor je t-shirt lastiger maken om omhoog te kruipen. Handig. 

Ook hier is het design modern en functioneel, met ruime, makkelijk toegankelijke zakken. Bij de Noah is effen stof gebruikt, terwijl in de Nate een ruitvormig motief is verwerkt. 

Prijzen: € 90 (Malone polo), € 110 (Dixon half zip pullover), € 120 (Noah broek), € 130 (Declan full zip jacket), € 150 (Nate broek)

www.galvingreen.com