GG ShakeDry: vrijheid zonder frictie

Voor het eerst heeft Galvin Green het GoreTex membraam aan de buitenkant van een regenjack geplaatst, waardoor de Ashton ShakeDry extreem licht en dun is.
Galvin Green ShakeDry: licht, stil en flexibel

Bij Galvin Green zullen ze niet treuren om een nat najaar, maar de 'regenspecialist' biedt vervolgens wel een oplossing om je de hele ronde droog te houden: het Ashton ShakeDry regenjack.

ShakeDry is een technologie waarbij ze het waterdichte GoreTex membraam voor het eerst aan de buitenkant van een regenjack hebben geplaatst, dus zonder dat er – zoals normaal – nog een laag stof eroverheen komt.

Hierdoor hebben regendruppels totaal geen vat op het materiaal en lopen ze er direct weer vanaf. Omdat het Ashton jack totaal geen water opneemt, droogt het sneller dan conventionele materialen en koelt je lichaam nauwelijks af. Daarnaast zijn ook de ademende eigenschappen sterk verbeterd.

Maar ShakeDry is niet alleen ontwikkeld om je koel en droog te houden. De stof is zo dun en licht (slechts 174 gram) dat het nauwelijks frictie geeft en je swing dus niet beperkt. Ook maakt het nauwelijks geluid.

Volgens Galvin Green heb je niet eens door dat je een regenjack aan hebt. Golfen in slecht weer is immers al lastig genoeg zonder dat je inlevert op bewegingsvrijheid en dus op swingsnelheid en controle.

De full-zip Ashton heeft een ergonomisch design voor een goede pasvorm en een comfortabele Backer Textile voering. Het jack is voorzien van elastische boorden, een koord rond je middel, waterdichte ritsen en een borstzak. Opgevouwen neemt hij nauwelijks ruimte in.

De interesse in ShakeDry was zo groot dat er al voor de officiële introductie van dit najaar een limited edition werd gelanceerd.

'De stof raakt niet verzadigd, lekt niet en plakt niet aan je huid', zegt Christian Nilsson, CEO van Galvin Green. 'Het is het perfecte jack voor serieuze golfers die in de regen goed willen kunnen presteren.'

Prijs: € 320

www.galvingreen.com

Laatste nieuws