Warm en droog de winter door

De weergoden zijn wispelturig, maar Galvin Green stelt daar 'compromisloze' kleding tegenover.

Warm en droog de winter door

De relatief zachte Hollandse winters zijn prima geschikt voor een rondje golf of een oefensessie op de drivingrange, maar dan moet je wél de juiste kleding hebben.

Dat is de Zweedse golfkledingspecialist Galvin Green wel toevertrouwd. De pay-off in het logo – We never compromise – slaat op bescherming tegen de elementen, kwaliteit in materiaal en optimale bewegingsvrijheid en comfort.

Daar betaal je wel voor (of als je slim bent, laat je dat Sinterklaas of de Kersman doen), maar dan zit je er wel jarenlang warmpjes en droog bij.

Qua bescherming tegen de regen gaat er niets boven Gore-Tex en dat is bij het Ashton Shakedry regenjack (boven) op een speciale manier gebruikt. Lees hier de uitgebreide test.

Maar wat als het droog is en je zo'n heerlijke koude winterdag met staalblauwe hemel treft?

De meest effectieve manier om kou te bestrijden, is het dragen van meerdere laagjes en een goede basis wordt hierbij gevormd door Edgar Skintight Thermal (€ 80).

Je voelt nauwelijks dat je deze dunne, naadloze base layer van polyester (95%) en elastane (5%) draagt en het materiaal voelt heel natuurlijk en zacht.

Hij sluit nauw om je bovenlichaam, is aangenaam lang en houdt warmte vast, terwijl vocht wel kan worden afgevoerd. Je gaat dus niet zweten, wat 'dodelijk' is als je warm moet blijven.

Bij tussenlagen kun je – afhankelijk van de temperatuur – denken aan een polo en/of een sweater.

Als buitenlaag is de Dolph full-zip Hoodie (€ 170) een eigentijdse optie voor koude winteravonden op de drivingrange. Hij is gemaakt van Insula, een combinatie van 90% polyester en 10% elastane, die zowel isoleert als ademt.

Het materiaal is voorzien van 'luchtkamers' die opwarmen door je lichaamswarmte en deze temperatuur langdurig vasthouden. Het jack is licht en flexibel, zodat je vrijuit kunt swingen.

Ook de details kloppen. De kraag sluit hoog genoeg, de boorden van mouwen en middel houden wind en kou buiten en de zakken zijn voorzien van een rits. En na het wassen houdt de Dolph prima zijn model.

www.galvingreen.com