Hatton houdt stand

Bay Hill maakt het wereldtop moeilijk

hatton

Voor de tweede week op rij moesten de spelers op de PGA Tour diep gaan om bovenin mee te draaien. Was vorige week PGA National de meeste spelers de baas, een week voor The Players deed Bay Hill dat nog eens dunnetjes over.

Een moeilijk geprepareerde baan, harde greens en een eveneens harde wind, zorgden ervoor dat scores onder par zeldzaam waren. Sterker: in het weekend slaagde er maar één iemand (Fitzpatrick) in om een ronde in de zestig (69) binnen te brengen, level par was in de meeste gevallen een meer dan fatsoenlijke score.

Dat was niet de score waar Tyrrell Hatton het Arnold Palmer Invitational mee besloot, maar de 74 (+2) die de Engelsman wel op de borden bracht, was genoeg voor de grootste zege uit de loopbaan van de 28-jarige speler.

De dubbele bogey op hole 11 (drive in het water) werd Hatton onder meer niet fataal omdat iedereen - op Fitzpatrick en een paar man die met -1 binnenkwamen na - het moeilijk had. Marc Leishman kwam nog even langszij maar verspeelde zijn kans met een bogey op hole 14. Rory McIlroy leek de voornaamste kandidaat om de zege te pakken, tot hij voor de turn dubbel maakte op hole 6 én hole 9. Im leverde ook teveel in. En Dechambeau redde het ondanks een indrukwekkende back-nine (-4) niet omdat hij op de front-nine teveel (+3) liet liggen.

En dus won Hatton, die ondanks zijn slotronde boven par als een van de slechts vier spelers onder par eindigde: -4 was genoeg voor de eerste zege van de Engelsman op Amerikaanse bodem.

'Het was pittig vandaag en vanzelfsprekend werd ik er af en toe gek van, maar ik kwam niet eens in de buurt van de ontploffingen waar ik ook toe in staat ben. Dit was gewoon een van die dagen waar je niet meer kon doen dan proberen het niet te verliezen en je geduld te bewaren. Ik denk dat ik daar deze week goed in geslaagd ben.'

Einduitslag

Tour
  • Getty Images