Tiger Woods kondigt rentree aan

Ruim een jaar stond hij buitenspel, maar de rentree van Tiger Woods is aanstaande

Hoewel hij inmiddels is afgezakt naar de 711e plaats op de wereldranglijst ging er een rilling door de golfwereld toen Woods woensdagavond Nederlandse tijd via social media liet weten dat hij bijna fit genoeg is om weer in wedstrijdverband de baan op te gaan.

Het Safeway Open in California is van 13 tot 16 oktober de eerste wedstrijd die op de rol staat, twee weken later gevolgd door een wedstrijd aan de andere kant van de oceaan: het Turkish Airlines Open in Belek. Nog voor de jaarwisseling hoopt de veertienvoudig majorwinnaar nogmaals in actie te komen in zijn eigen Hero World Challenge (1-4 december).

Na ruim een jaar revalideren acht Woods het moment daar zijn langverwachtte rentree te maken.

'Ik ben op een punt in mijn revalidatie dat ik weer concrete plannen durf te maken', schreef Woods op diverse kanalen. 'Al ben ik er nog niet! Of ik daadwerkelijk kan spelen hangt absoluut af van hoe mijn lichaam de komende tijd reageert. Maar ik heb goede hoop dat ik er bijna klaar voor ben'. 

Woods speelde in het seizoen 2016 voor het eerst in ruim twintig jaar geen enkele wedstrijd. Een rugoperatie en een hersteloperatie kort daarna, haalde een streep door bijna het hele kalenderjaar 2016, maar bij de start van het seizoen 2017 komt de voormalig nummer 1 van de wereld hopelijk weer in actie. Ook tot zijn eigen vreugde.

'Het was heel moeilijk om alle toernooien over te moeten slaan die zoveel voor me betekenen. Hoe moeilijk ook, ik koos voor de verstandige oplossing en heb geluisterd naar mijn lichaam. Het was geweldig om zoveel tijd met mijn kinderen door te brengen en om met andere dingen bezig te zijn, maar ik mis de competitie enorm.'

 (Foto: Golfsupport)