Wachten op Woods voorbij

Tiger Woods klaar voor zijn rentree

Gaat het deze week dan echt gebeuren? De rentree van Tiger Woods? Na zijn plotselinge terugtrekken uit het Safeway Open durft niemand het met zekerheid te zeggen totdat hij op de eerste tee staat, maar het heeft er alle schijn van dat Tiger Woods deze week echt - echt - zijn rentree gaat maken.

'Ik ben er klaar voor', zei Woods tegen USA Today tijdens een sessie op de drivingrange. 'Ik heb nu veel meer slagen tot mijn beschikking omdat ik meer heb gespeeld. Ik had toen maar een handvol slagen, dus het was goed dat ik mijn terugkeer uitstelde. Maar je zag net dat ik nu alles kan slaan, volledige controle over de bal heb.' Volgens journalist Steve DiMeglio had zijn driver een carry van 300-310 yards en zijn ijzer-3 vloog 235 yards.

Woods heeft nog steeds dezelfde Nike ijzers in zijn tas had, maar daarnaast kiest hij (op dit moment) voor TaylorMade woods, een Scotty Cameron putter en een Bridgestone bal. 'De bal is de belangrijkste club in de tas', meent hij. 'Het vraagt om heel veel testen, maar ik krijg mijn uithoudingsvermogen op golfgebied weer terug, dus kan ik switchen.'

De nummer 898 van de wereld gaf tegen DiMeglio toe dat hij zenuwachtig was: 'Als ik dat niet was, zou het betekenen dat het me niets meer doet. Ik ben nerveus voor elk toernooi, of het nou na een lange pauze is, de zesde op rij, of een Major. Het is geweldig om die nerveuze energie weer om te kunnen zetten in agressie, focus en concentratie. Ik wil zo graag weer spelen...'

Op de wereldranglijst staat hij nog maar net bij de beste negenhonderd (!) spelers van de planeet, maar Tiger blijft Tiger: we hebben hem allemaal gemist. Waarom? Nou...hierom!

(Foto: Getty Images)