Woods zegt er klaar voor te zijn

Tiger Woods begint deze week aan een reeks van vier toernooien in vijf weken.

Tiger Woods begint deze week aan een reeks van vier toernooien in vijf weken.

De 41-jarige Woods doet voor het eerst sinds augustus 2015 mee aan een officiële wedstrijd van de PGA Tour en het is geen toeval dat hij zijn rentree in het Farmers Insurance Open maakt.

Woods won het toernooi op Torrey Pines zeven keer – zie ook Deze Week in Golf – en dat geeft aan dat hij zich thuis voelt op de baan die even ten noorden van San Diego ligt.

‘Maak er maar acht zeges van’, zei hij drie dagen voor aanvang het toernooi. ‘Ik won er immers ook het US Open van 2008.’

Het is opvallend dat Tiger Woods na ‘Torrey Pines’ meteen doorvliegt naar het Midden-Oosten om de Dubai Desert Classic te spelen.

Vervolgens keert hij via zijn thuisbasis in Florida terug naar de Amerikaanse westkust, waar twee weken later het Genesis Los Angeles Open op Riviera wordt gehouden. Meteen daarna staat in het zuiden van Florida de Honda Classic op het programma.

Vier toernooien in vijf weken en dan ook nog eens veel, heel veel vlieguren – ook al is dat in een ongetwijfeld comfortabele privéjet – dat lijkt vragen om moeilijkheden.

‘Het is inderdaad een zorg’, geeft hij eerlijk toe. ‘Maar mijn rug voelt goed aan. En ik weet hoe je moet voorbereiden en ik weet dat ik kan spelen.