Miller en Van Uden naar KLM Open

Miller voor 14e keer naar KLM Open

Ruben van Uden en Ralph Miller hebben zich verzekerd van deelname aan het KLM Open (14-17 september) op The Dutch in Spijk. De Nederlandse pro’s wonnen zaterdag en zondag het KLM Open wildcardtoernooi tijdens de ING Private Banking Golfweek.
 
Van Uden (26) werd pas drie weken geleden professional en speelde in Tilburg zijn eerste toernooi als pro. Nog geen maand na zijn overstap van de amateurs is hij al zeker van deelname aan het enige Nederlandse toernooi op de European Tour.

Van Uden pas drie weken pro. Zaterdag had van Uden slechts 30 slagen nodig voor de ronde over negen holes. Met -5 bleef hij Ralph Miller twee slagen voor. Een dag later was het wel prijs voor Miller. Na negen holes eindigde de pro van De Lage Vuursche op -2, gelijk met Lars Buijs en Rob van de Vin. In de play-off op de stadion hole sloeg hij zijn bal dichter bij de hole dan zijn twee concurrenten. Voor Miller wordt het zijn veertiende deelname aan het KLM Open.
 
Beat the Pro deelnemers
 
Van Uden en Miller waren niet de enigen die zich bij de ING Private Banking Golfweek verzekerden van een optreden op The Dutch in september. Zaterdag en zondag kregen amateurgolfers de kans om zich als allereerste te plaatsen voor Beat the Pro tijdens het KLM Open. Op zaterdag sloegen Raol Tempelman, Hidde Fontein hun bal dichter bij de hole dan pro’s Robert-Jan Derksen en Thomas Levet. Zondag wist Robin van Deutekom de twee sterren van de European Tour te verslaan. Dit drietal mag tijdens het KLM Open afslaan op hole 14 van The Dutch en opnieuw proberen de pro’s te verslaan.
 
Eindhovensche wint gratis toegang KLM Open voor alle leden
 
Op de ING Private Banking Golfweek streden zestien jeugdteams van Nederlandse golfclubs om de ING Cup. De winst in het toernooi was voor het kwartet van de Eindhovensche, Pim Krebaum, Mark Boon, Tom L’Herminez, Philippine Ceulemans. In de finale rekende de Brabantse club af met de Heemskerkse.
Aan de overwinning is een unieke prijs verbonden. Alle leden van de Eindhovensche kunnen het KLM Open 2017 gratis bezoeken.
 
(persbericht)
 
(Foto: Golfsupport)