Rahm houdt gemoederen bezig

Het zijn vooral de Amerikaanse media die zich druk maken over de regelfout die Rahm zondag op zes maakte.

Het zijn vooral de Amerikaanse media die zich opwinden over de regelfout die Rahm zondag op zes maakte.

Jon Rahm verplaatste tijdens de laatste ronde van het Iers Open zijn marker op de green van de par-3 zesde om playing partner Daniel Im van dienst te zijn.

De tv-beelden wezen uit dat de latere winnaar de bal niet goed terugplaatste. Hij putte dus vanaf de verkeerde plaats, al maakte het niet veel uit: het was een kort puttje voor par. Maar de Regels zijn de Regels.

Rahm werd later in de ronde door Andy McFee op het incident aangesproken. De chief referee legde de speler echter geen straf op.

Dit artikel geeft een goede weergave van wat er gebeurde en de auteur vindt dat Rahm zichzelf – achteraf na het zien van de beelden – twee strafslagen had moeten geven.

Ook de website van de Amerikaanse zender The Golf Channel besteedde veel aandacht aan het voorval. Gelukkig ondersteund door goede beelden, maar vergezeld ook door de nodige commentaren.

Opvallend is dat het verslag van de laatste ronde op de site van de Europese Tour geen melding maakt van wat er op zes gebeurde. Beetje zielig, maar prima passend in de filosofie van CEO Keith Pelley, die kennelijk alleen maar aandacht wil voor leuke dingen.

Foto boven: Jon Rahm (Getty Images)